WINIARY Kurczak z papryką w sosie paprykowym 80g
Udostępnij na FacebookuPasta z Pomysłem na kurczaka z papryką w sosie paprykowym Dodaj: 500 g kurczaka 250 g papryki 100 ml śmietanki 12% W środku papryka i karmelizowana cebulka, którą posiekaliśmy i podsmażyliśmy za Ciebie!
1 szt - 0,080 kg
Kod kreskowy: 59086321
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Przygotuj:
500 g piersi z kurczaka
250 g papryki
100 ml śmietanki 12%
100 ml wody
300 g kaszy bulgur
Sposób przyrządzenia:
1) Kurczaka pokrój na drobne kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju przez 2 min, dodaj pokrojoną paprykę i smaż kolejne 2 min.
2) Dodaj pastę Winiary, wymieszaj i smaż przez 30 sek.
3) Wlej śmietankę 12% wymieszaną z zimną wodą. Dokładnie wymieszaj i gotuj pod przykryciem na średnim ogniu 5 min, mieszając od czasu do czasu. Odparuj do ulubionej ilości sosu. Podawaj z kaszą bulgur.
Opis marketingowy
Pasta z Pomysłem na kurczaka z papryką w sosie paprykowym
Dodaj:
500 g kurczaka
250 g papryki
100 ml śmietanki 12%
W środku papryka i karmelizowana cebulka, którą posiekaliśmy i podsmażyliśmy za Ciebie!
Składniki
przecier pomidorowy 37,7%, suszone warzywa 14,5% (czerwona papryka 11,5%, czosnek 3,0%), karmelizowana cebula 13,5%, cukier, woda, sól, ocet, olej słonecznikowy, zioła (oregano, rozmaryn, tymianek, liść pietruszki), puree z zielonych oliwek, przyprawy (liść laurowy, papryka chili, pieprz czarny), sok cytrynowy.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
4 - 25 °C
Nazwa producenta
Nestle Polska S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,36 g |
Zawartość białek | 9,4 g |
Zawartość błonnika | 2,9 g |
Cukry | 1,2 g |
Zawartość węglowodanów | 16,2 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 1,7 g |
Wartość energetyczna kJ | 521 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 123 kcal |
W porcji 20 g | |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 38,1 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 11,7 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 4,9 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 66,2 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 502 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,5 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 6,9 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 2121 kJ |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1,5 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 25 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 25 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 10 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 13 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 25 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 5 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 76 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 25 %RWS |