WINIARY Kurczak ze szpinakiem w sosie pieczarkowym 80g
Udostępnij na FacebookuPasta z Pomysłem na kurczaka ze szpinakiem w sosie pieczarkowym Dodaj: 500 g kurczaka 150 g szpinaku 100 ml śmietanki 12% W środku pieczarki i karmelizowana cebulka, którą posiekaliśmy i podsmażyliśmy za Ciebie!
1 szt - 0,080 kg
Kod kreskowy: 59086352
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Przygotuj:
500 g piersi z kurczaka
150 g szpinaku
100 ml śmietanki 12%
100 ml wody
300 g makaronu
Sposób przyrządzenia:
1) Kurczaka pokrój na drobne kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju przez 2 min, dodaj pokrojone liście szpinaku i smaż kolejne 2 min.
2) Dodaj pastę Winiary, wymieszaj i smaż przez 30 sek.
3) Wlej śmietankę 12% wymieszaną z zimną wodą. Dokładnie wymieszaj i gotuj pod przykryciem na średnim ogniu 5 min, mieszając od czasu do czasu. Odparuj do ulubionej ilości sosu. Podawaj z makaronem.
Opis marketingowy
Pasta z Pomysłem na kurczaka ze szpinakiem w sosie pieczarkowym
Dodaj:
500 g kurczaka
150 g szpinaku
100 ml śmietanki 12%
W środku pieczarki i karmelizowana cebulka, którą posiekaliśmy i podsmażyliśmy za Ciebie!
Składniki
woda, karmelizowana cebula 14,2%, cukier, olej słonecznikowy, sól, odtłuszczone mleko w proszku, suszona pieczarka 5,0%, suszone warzywa 5,0% (czosnek 3,0%, cebula), ocet, skrobia kukurydziana, aromat (z pszenicą), zioła (liść pietruszki, tymianek), przyprawy (pieprz czarny, liść laurowy), sok cytrynowy.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
4 - 25 °C
Nazwa producenta
Nestle Polska S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 0,45 g |
Zawartość białek | 9,9 g |
Zawartość błonnika | 0,8 g |
Cukry | 1,2 g |
Zawartość węglowodanów | 16,8 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2,0 g |
Wartość energetyczna kJ | 535 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 127 kcal |
W porcji 20 g | |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 7,8 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1,7 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 37,8 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 3,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 4,7 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 64,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2,6 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 2048 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 485 kcal |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 24 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 24 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 11 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 13 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 25 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 5 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 76 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 28 %RWS |