WINIARY Pasta do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem 210g
Udostępnij na FacebookuPasta do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem. Produkt pasteryzowany.
1 szt - 0,210 kg
Kod kreskowy: 7613287339492
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
1. Pokrój mięso (np. pierś z kurczaka, schab) w kostkę i podsmaż na oleju.
2. Dodaj pokrojone ulubione warzywa i smaż chwilę razem z mięsem.
3. Dodaj 1 łyżkę pasty na każde 150 g składników (mięsa i warzyw razem).
Opcjonalnie możesz dodać śmietankę.
4. Wymieszaj i podsmaż ok 2 min. Pyszne danie z patelni gotowe!
Inspiracja dla Ciebie: Z Pastą do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem przygotujesz pyszne danie z kurczakiem, pieczarkami i porem. Lista zakupów (na 2 porcje): 200 g piersi z kurczaka, 50 g pora (biała część), 50 g pieczarek, 2–3 łyżki pasty, olej do smażenia, opcjonalnie śmietanka 60 ml. Więcej inspiracji na www.winiary.pl
Opis marketingowy
Pasta do dań z patelni z grzybami leśnymi i czosnkiem. Produkt pasteryzowany.
Składniki
woda, karmelizowana cebula z grzybami (cebula, borowik 3,6%, maślak 1,6%, olej słonecznikowy, cukier, sól), cukier, sól, olej słonecznikowy, ocet, skrobia kukurydziana, czosnek 2,0%, borowik w proszku 1,0%, zioła (tymianek, liść pietruszki), pieprz czarny, ekstrakt słodu jęczmiennego.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Nestle Polska S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 7,0 g |
Zawartość białek | 1,1 g |
Zawartość błonnika | 1,4 g |
Cukry | 15,6 g |
Zawartość węglowodanów | 19,6 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 7,1 g |
Wartość energetyczna kJ | 634 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 151 kcal |
W porcji 21 g | |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 32 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,5 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | <0,5 |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 3,3 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 4,1 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | <0,5 |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1,5 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 133 kJ |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 2 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 4 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 25 %RWS |