WINIARY Pasta do dań z patelni z suszonymi pomidorami i octem balsamicznym 210g
Udostępnij na FacebookuPasta do dań z patelni z suszonymi pomidorami i octem balsamicznym. Produkt pasteryzowany.
1 szt - 0,210 kg
Kod kreskowy: 7613287339720
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
1. Pokrój mięso (np. pierś z kurczaka, schab) w kostkę i podsmaż na oleju.
2. Dodaj pokrojone ulubione warzywa i smaż chwilę razem z mięsem.
3. Dodaj 1 łyżkę pasty na każde 150 g składników (mięsa i warzyw razem).
4. Wymieszaj i podsmaż ok 2 min. Pyszne danie z patelni gotowe!
Inspiracja dla Ciebie: Z Pastą do dań z patelni z suszonymi pomidorami i octem balsamicznym przygotujesz danie w śródziemnomorskim stylu z kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami cherry. Lista zakupów (na 2 porcje): 200 g piersi z kurczaka, 100 g liści szpinaku, 100 g pomidorków cherry, 2–3 łyżki pasty, olej do smażenia.
Więcej inspiracji na www.winiary.pl
Opis marketingowy
Pasta do dań z patelni z suszonymi pomidorami i octem balsamicznym. Produkt pasteryzowany.
Składniki
woda, cebula karmelizowana (cebula, olej słonecznikowy, cukier, sól), koncentrat pomidorowy 12,0%, cukier, sól, olej słonecznikowy, czosnek w proszku, ocet, ocet balsamiczny biały 3,8% (ocet winny, zagęszczony moszcz winogronowy, barwnik: karmel), papryka w proszku, pomidory suszone 1,0%, papryka czerwona, zioła (oregano, tymianek, liść pietruszki, rozmaryn), przyprawy, skrobia kukurydziana.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Nazwa producenta
Nestle Polska S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli | 7,4 g |
Zawartość białek | 1,8 g |
Zawartość błonnika | 2,3 g |
Cukry | 14,3 g |
Zawartość węglowodanów | 20,0 g |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 5,6 g |
Wartość energetyczna kJ | 609 kJ |
Wartość energetyczna kcal | 145 kcal |
W porcji 21 g | |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 30 kcal |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | <0,5 |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 128 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,2 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 4,2 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 3,0 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,5 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 2 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 1 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 3 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 1 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 26 %RWS |