1 szt - 1,000 kg
Kod kreskowy: 5906040063027
Dodatkowe informacje
Producent
Marka
Zott Primo
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser twarogowy homogenizowany.
Cechy
nie wymaga mielenia
wysoka zawartość białka
Dodatkowe informacje
www.zott-primo.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C.
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 8
Min. temp. °C - 4
Rodzaj opakowania
Typ - Nieokreślone opakowanie
Adres producenta
Zott Polska Sp. z o.o.
ul. Chłodnicza 6
45-315 Opole
Adres zwrotny
Zott Polska Sp. z o.o.
ul. Chłodnicza 6
45-315 Opole
Kontakt
Zott Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Chłodnicza 6
45-315 Opole
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość białka
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 130
Głębokość na półce - 130
Wysokość na półce - 132
Waga od dostawcy
Waga brutto - 1067
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 130
Wysokość - 132
Szerokość - 130
Przepisy
Sernik tradycyjny
Składniki
1 kg Twarogu Sernikowego Zott Primo,
9 jaj, 150 g masła,
1½ szklanki cukru,
3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia, garść orzechów, garść rodzynek.
Przygotowanie
- Oddzielić białka od żółtek. Masło stopić i schłodzić. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie dodać Twaróg Sernikowy Zott Primo i powoli wymieszać.
- Rodzynki sparzyć wrzątkiem i pozostawić do ostygnięcia. Do masy serowej powoli dodawać masło stale mieszając. Na końcu wsypać rodzynki.
- Białka ubić na sztywną pianę. Dodać je do masy serowej, a potem mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać.
- Okrągłą blachę do ciasta (Ø 24 cm) wysmarować masłem i posypać mąką. Wylać na nią masę serową wraz z orzechami.
- Piec w piekarniku w temp. 170 °C przez około godzinę. Pozostawić w nim ciasto aż do wystygnięcia.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Opakowanie logistyczne
GTIN - 00906040060057
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: |
---|---|
wartość energetyczna | 417 kJ/99 kcal |
tłuszcz | 4,0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,0 g |
węglowodany | 4,0 g |
- w tym cukry | 4,0 g |
białko | 10,9 g |
sól | 0,17 g |