1 szt  - 1,000 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5906040063027                        
Dodatkowe informacje
Producent
Marka
Zott Primo
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ser twarogowy homogenizowany.
Cechy
nie wymaga mielenia
wysoka zawartość białka
Dodatkowe informacje
www.zott-primo.pl
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +8°C.
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 8
Min. temp. °C - 4
Rodzaj opakowania
Typ - Nieokreślone opakowanie
Adres producenta
Zott Polska Sp. z o.o.
ul. Chłodnicza 6
45-315 Opole
Adres zwrotny
Zott Polska Sp. z o.o.
ul. Chłodnicza 6
45-315 Opole
Kontakt
Zott Polska Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość białka
Adres kontaktowy
ul. Chłodnicza 6
45-315 Opole
Wymiary od dostawcy
Głębokość na półce - 130
Szerokość na półce - 130
Wysokość na półce - 132
Waga od dostawcy
Waga brutto - 1067
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 130
Głębokość - 130
Wysokość - 132
Przepisy
Sernik tradycyjny
Składniki
1 kg Twarogu Sernikowego Zott Primo,
9 jaj, 150 g masła,
1½ szklanki cukru,
3 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia, garść orzechów, garść rodzynek.
Przygotowanie 
- Oddzielić białka od żółtek. Masło stopić i schłodzić. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie dodać Twaróg Sernikowy Zott Primo i powoli wymieszać. 
- Rodzynki sparzyć wrzątkiem i pozostawić do ostygnięcia. Do masy serowej powoli dodawać masło stale mieszając. Na końcu wsypać rodzynki. 
- Białka ubić na sztywną pianę. Dodać je do masy serowej, a potem mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać. 
- Okrągłą blachę do ciasta (Ø 24 cm) wysmarować masłem i posypać mąką. Wylać na nią masę serową wraz z orzechami. 
- Piec w piekarniku w temp. 170 °C przez około godzinę. Pozostawić w nim ciasto aż do wystygnięcia.
Opakowanie logistyczne
GTIN - 00906040060057
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 5 - PP
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | Przeciętna wartość odżywcza w 100 g: | 
|---|---|
| wartość energetyczna | 417 kJ/99 kcal | 
| tłuszcz | 4,0 g | 
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,0 g | 
| węglowodany | 4,0 g | 
| - w tym cukry | 4,0 g | 
| białko | 10,9 g | 
| sól | 0,17 g | 
