Actimel rokitnik/czarna porzeczka/acai 4x100g
Udostępnij na FacebookuActimel czarna porzeczka-rokitnik-acai. Mleko fermentowane z L. casei Danone oraz witaminami B6 i D.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5900643038468
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Actimel czarna porzeczka-rokitnik-acai. Mleko fermentowane z L. casei Danone oraz witaminami B6 i D.
Składniki
mleko odtłuszczone, płynny cukier, mleko odtłuszczone zagęszczone, śmietanka (z mleka), przecier z czarnej porzeczki 1,5 %, przecier z borówki amerykańskiej, przecier z rokitnika 0,75 %, dekstroza, sok z jagód acai odtworzony z zagęszczonego soku 0,5 %, skrobia modyfikowana, koncentrat składników mineralnych z mleka, regulator kwasowości (cytryniany sodu), aromat naturalny, koncentrat soku z marchwi i borówki amerykańskiej, bakterie: jogurtowe, Lactobacillus casei Danone CNCM I-1518: min. 108 jtk/g produktu (zawiera mleko); witamina B6, witamina D.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 6 °C
Nazwa producenta
Danone
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,13 g |
| Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,9 g |
| Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 10,5 g |
| Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 10,6 g |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,6 g |
| Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 72 kJ/100g |
| Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 72 kcal/100g |
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 4 %RWS |
| Wartość energetyczna kJ | 4 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 5 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 4 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 12 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 6 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 2 %RWS |
