Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g
Udostępnij na FacebookuLubisz Kopiec Kreta i chciałabyś robić go częściej? Jest na to sposób: Babeczki Kopce Kreta! Uproszczone przygotowanie, komplet niezbędnych składników i przyjazna instrukcja to tylko część ich zalet. Opakowanie zawiera ciasto, masę, płatki czekolady i foremki. Zaskocz bliskich Kopcem Kreta w formie pysznych babeczek! Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
1 szt - 0,264 kg
Kod kreskowy: 5900437081823
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
żelatyna
substancje spulchniające (difosforany, węglan sodu)
7,5% płatki czekoladowe (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe))
skrobia modyfikowana
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
skrobia PSZENNA
mąka PSZENNA
cukier
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
1,2% czekolada w proszku (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, cukier, dekstroza)
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Babeczki Kopce Kreta z czekoladą w proszku
Zawartość opakowania
209 g mieszanki do ciasta
Opakowanie zawiera:
12 foremek
15 g płatków czekoladowych
40 g mieszanki do sporządzenia masy śmietankowej
Marka
Dr. Oetker
Cechy
w środku: 12 foremek, ciasto, masa, płatki czekoladowe
super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
Opis produktu
Lubisz Kopiec Kreta i chciałabyś robić go częściej? Jest na to sposób: Babeczki Kopce Kreta! Uproszczone przygotowanie, komplet niezbędnych składników i przyjazna instrukcja to tylko część ich zalet. Opakowanie zawiera ciasto, masę, płatki czekolady i foremki. Zaskocz bliskich Kopcem Kreta w formie pysznych babeczek!
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Pozostałe informacje
1 porcja (65 g) zawiera: energia 909 kJ 218 kcal 11%*
Energia w 100 g 1399 kJ / 336 kcal
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 213
Szerokość - 140
Głębokość - 50
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy
Dodaj:
- 1 jajko
- 80 ml oleju (ok. 8 łyżek)
- 250 ml śmietanki 30% tł. (mocno schłodzonej)
- 1 duży banan (lub inne owoce)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie babeczek:
Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła.
Na blasze do pieczenia ustawić foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika). Całość mieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. ½ łyżki).
2. Pieczenie:
Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175°C
Czas pieczenia: ok. 15-18 min
Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć. Masę można ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu.
3. Wydrążenie babeczek
Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki pośrodku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nim wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana.
4. Przygotowanie masy i posypanie ciastem
Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Ubijaj całość przez ok. 2 min, a następnie wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na 30 min do lodówki.
Ciasto na Babeczki może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta.
Smacznego :)
Zamień Babeczki Kopce Kreta w...
Owieczki
Szukające zajączki
Jeżyki
Przygotuj Babeczki Kopce Kreta z ulubionymi owocami
Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Telefon kontaktowy
801100700
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek. 1 porcja = ok. 65 g
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartośc odżywcza po przyrządzeniu (banan ok. 140 g) 100 g | 1 porcja = 65 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1399 kJ | 909 kJ | 11% |
Energia | 336 kcal | 218 kcal | |
Tłuszcz | 21,3 g | 13,8 g | 20% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 7,8 g | 5,0 g | 25% |
Węglowodany | 31,3 g | 20,3 g | 8% |
w tym Cukry | 19,6 g | 12,7 g | 14% |
Białko | 3,9 g | 2,5 g | 5% |
Sól | 0,38 g | 0,25 g | 4% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek. 1 porcja = ok. 65 g |