BARILLA Makaron Bucatini 500 g
Udostępnij na FacebookuMakaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Bucatini ze względu na swój unikalny kształ, nadaje się do sosów pomidorowych z dodatkami warzywnymi lub mięsnymi. Idealna podstawa do sosu Amatriciana z pomidorami i boczkiem.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 8076800315097
Dodatkowe informacje
Producent
Instrukcje dotyczące przygotowania
Do 1 litra wrzącej wody dodać 7 g soli i 100 g makaronu, gotować przez 8 minut mieszając od czasu do czasu. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Kraj pochodzenia głównego składnika
Włochy
Opis marketingowy
Makaron Barilla wyprodukowany jest z najlepszej jakości surowców, czyli pszenicy twardej (durum), bez której nie można stworzyć prawdziwego makaronu o cenionej powszechnie właściwości al dente. Makaron taki podczas gotowania nie skleja się, jest sprężysty i zachowuje swój kształt nawet, jeśli się gotuje go nieco za długo. Bucatini ze względu na swój unikalny kształ, nadaje się do sosów pomidorowych z dodatkami warzywnymi lub mięsnymi. Idealna podstawa do sosu Amatriciana z pomidorami i boczkiem.
Składniki
semolina z pszenicy durum, Może zawierać soję i gorczycę
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
4 - 25 °C
Nazwa producenta
Barilla G. e R.Fratelli - Societa per Azioni
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli | 0,01 g |
| Zawartość białek | 13 g |
| Zawartość błonnika | 3,0 g |
| Cukry | 3,5 g |
| Zawartość węglowodanów | 71 g |
| Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2,0 g |
| Wartość energetyczna kJ | 1521 kJ |
| Wartość energetyczna kcal | 359 kcal |
| W porcji 80 g | |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 2,8 g |
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 10 g |
| Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 2,4 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 57 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,4 g |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,6 g |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 1217 kJ |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 287 kcal |
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 14 %RWS |
| Wartość energetyczna kJ | 14 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 2 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 22 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 3 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 2 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 0 %RWS |
