Lubella Pełne Ziarno Makaron spaghetti 400 g
Udostępnij na FacebookuDlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze? Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak. Spróbuj! Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego. Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5900049011300
Dodatkowe informacje
Producent
Lubella
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać soję.
Składniki
mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista
Marka
Lubella
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Makaron pełnoziarnisty spaghetti.
Cechy
100% pełne ziarno
lepszy smak
Polski Producent
Opis produktu
Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze?
Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
Spróbuj!
Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
O marce
Lubella Tradycja od 1881
Najlepsze ze zboża
Dodatkowe informacje
więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Jak ugotować makaron?
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przechowywanie
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o recyklingu
Packing - Recyclable
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres zwrotny
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
www.lubella.pl
Adres kontaktowy
ul. Chopina 10,
34-100 Wadowice
Kontakt
MW FOOD Sp. z o.o. Sp.k.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 87
Głębokość na półce - 25
Wysokość na półce - 263
Waga od dostawcy
Waga brutto - 412
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 87
Wysokość - 263
Głębokość - 25
Przepisy
Przepis dla Ciebie!
Spaghetti pełnoziarniste z pesto pietruszkowym
Składniki:
makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti 200 g
indyk filet 150 g
rukola 1 garść
Dodatkowo: sól, pieprz, szczypta słodkiej papryki, Sos pesto pietruszkowe, pęczek natki pietruszki, oliwa z oliwek 50 ml, 1 ząbek czosnku, nasiona słonecznika - 1/3 szklanki, parmezan 80 g, sól, pieprz
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 25 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki!
Indyka pokrój na mniejsze kawałki, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką, grilluj z obu stron do zarumienienia. Składniki na pesto zblenduj do uzyskania jednolitej masy, w razie potrzeby dodaj więcej oliwy.
Połącz i ciesz się smakiem!
Gorący makaron wymieszaj z pesto, podawaj z rukolą i grillowanym indykiem.
Smacznego!
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900049803059
Adres internetowy
www.lubella.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu | Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu |
---|---|---|
energia | 1547 kJ / 366 kcal | 802 kJ / 190 kcal |
tłuszcz | 3,3 g | 1,8 g |
w tym kwasy nasycone | 0,7 g | 0,3 g |
węglowodany | 66 g | 33 g |
w tym cukry | 1,9 g | 1,8 g |
błonnik | 3,9 g | 3,5 g |
białko | 16 g | 8,6 g |
sól | 0 g | 0,01 g** |
fosfor | 350 mg (50%)* | 171 mg (24%)* |
magnez | 82,0 mg (22%)* | 58,0 mg (15%)* |
żelazo | 4,3 mg (31%)* | 2,1 mg (15%)* |
cynk | 3,2 mg (32%)* | 1,7 mg (17%)* |
miedź | 0,40 mg (40%)* | 0,24 mg (24%)* |
mangan | 1,7 mg (85%)* | 0,85 mg (43%)* |
*% referencyjnych wartości spożycia | ||
** wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu |