Frupp baton liofilizowany Truskawkowy 10g
Udostępnij na FacebookuPyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. Wyśmienita alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek. Produkt bezglutenowy, produkowany ze świeżych owoców z wykorzystaniem liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach. Bez dodatku konserwantów, tłuszczu i soli. Świetnie sprawdza się także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów. Można z niego również zrobić smaczny koktajl owocowy a rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet. www.frupp.pl www.celiko.com.pl
1 szt - 0,010 kg
Kod kreskowy: 5900038003033
Dodatkowe informacje
Producent
Kraj pochodzenia głównego składnika
Polska
Opis marketingowy
Pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. Wyśmienita alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek. Produkt bezglutenowy, produkowany ze świeżych owoców z wykorzystaniem liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach. Bez dodatku konserwantów, tłuszczu i soli.
Świetnie sprawdza się także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów. Można z niego również zrobić smaczny koktajl owocowy a rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet.
www.frupp.pl
www.celiko.com.pl
Składniki
truskawki (26%)
zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy) inulina, maltodekstryna, substancja żelująca : pektyny.
Sposób przechowywania
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Temperatura przechowywania min - max
5 - 25 °C
Nazwa producenta
Celiko S.A.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,02 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,1 g |
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 31 g |
Zawartość węglowodanów (skrobia) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (alkohole wielowodorotlenowe - poliole) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 41 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 63 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,1 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,1 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 1401 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 334 kcal/100g |
W porcji 10 g | |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0 g |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 33 kcal |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 140 kJ |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 0,1 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone) | 0 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 6,3 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 4,1 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (alkohole wielowodorotlenowe - poliole) | 0 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (skrobia) | 0 g |
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 3,1 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 0,2 g |