1 szt - 0,060 kg
Kod kreskowy: 5900552000273
Dodatkowe informacje
Producent
Gellwe
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Składniki
syrop glukozowy
cukier
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
białka mleka
całkowicie utwardzone oleje roślinne (palmowy, kokosowy)
aromaty (zawierają mleko)
skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję.
Marka
Gellwe
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Deser w proszku do ubijania z mlekiem.
Cechy
delikatna i puszysta na 200 ml mleka
O marce
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Soja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
1. 200 ml (ok. 3/4 szklanki) zimnego mleka (min. 2 % tłuszczu) wlej do wysokiego naczynia, następnie wsyp zawartość torebki i wymieszaj.
2. Przy pomocy miksera ubijaj na najwyższych obrotach przez ok. 4-5 min., aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 113
Wysokość - 164
Głębokość - 8
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna
4, 32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna
4, 32-080 Zabierzów
Adres kontaktowy
ul. Spokojna
4, 32-080 Zabierzów
Kontakt
FoodCare Sp. z o.o.
Przepisy
Pomysł na: Delikatny deser bananowy
Przygotuj: 2-3 banany, śnieżkę Gellwe, budyń o smaku waniliowym Gellwe, 1/2 szklanki pokruszonych herbatników.
Do dekoracji: sos karmelowy i Fitella Musli bananowe 50 g
Sposób przygotowania: budyń o smaku waniliowym Gellwe przygotuj wg przepisu na opakowaniu, wystudź. Do 5 szerokich szklanek włóż po 2 łyżki pokruszonych herbatników, węższą szklanką ubij herbatniki na dnie. Obrane banany pokrój w plastry. Na herbatniki nałóż warstwę chłodnego budyniu Gellwe, następnie kilka plastrów banana. Ubij Śnieżkę i nałóż warstwę na banany, posyp Śnieżkę odrobiną herbatników, ponownie nałóż warstwę budyniu i plasterki banana. Włóż Śnieżkę do szprycy lub woreczka foliowego, odetnij końcówkę i udekoruj deser. Posyp musli bananowym i polej sosem karmelowym. Podawaj natychmiast lub wstaw do lodówki.
Słodkiego dnia :)
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Z jednego opakowania można przyrządzić 4 porcje deseru po ok. 65 g.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji ok. 65 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 609 kJ / 145 kcal | 401 kJ / 95 kcal 5 % |
Tłuszcz | 5,4 g | 3,5 g 5 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,6 g | 3,0 g 15 % |
Węglowodany | 21 g | 14 g 5 % |
w tym cukry | 16 g | 10 g 11 % |
Białko | 3,0 g | 1,9 g 4 % |
Sól | 0,11 g | 0,07 g 1 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||
Z jednego opakowania można przyrządzić 4 porcje deseru po ok. 65 g. |