Caponata Wekownia włoska z boczniakiem 490 g
Udostępnij na FacebookuCaponata Wekownia włoska z boczniakiem 490 g
1 szt - 0,490 kg
Kod kreskowy: 5903957702544
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
Pomidory pelatti (pomidory całe bez skóry, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy) 42,7%,
cukinia 10,7%,
papryka 10,7%,
bakłażan 8,5%,
boczniak ostrygowaty 8,5%,
cebula 7,5%,
pomidor 6,4%,
oliwa z oliwek Sansa Pomace,
czosnek,
ajvar (papryka czerwona 80%, bakłażan 6%, olej słonecznikowy, cukier, sól, kwas octowy, przyprawy, chili, aromaty) 0,6%,
sól,
cukier trzcinowy nierafinowany,
natka pietruszki,
papryka słodka w proszku,
pieprz czarny,
zioła prowansalskie,
pieprz cayenne
Opis produktu
Caponata czyli klasyka włoskiej kuchni. To warzywne danie pochodzi prosto ze słonecznej Sycylii, jest to odmiana warzywnego gulaszu, jego skład jest różny w zależności od regionu w którym jest przygotowany, ale wspólnym mianownikiem jest oczywiście bakłażan i słodkie włoskie pomidory pelati. Caponata Wekowni ma wspaniały smak, który na myśl przywodzi smaki menu klasycznej włoskiej knajpki. Wystarczy ją podgrzać i dodać do niej ulubiony makaron lub zjeść z chrupiącą bagietą lub włoską focaccią.
Przechowywanie
Przechowywać
w miejscu suchym i chłodnym. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 48 godzin.
Przygotowanie i stosowanie
Podgrzać na niewielkim ogniu, stale mieszając przez 7-10 minut.
Adres producenta
Flow Food Sp. z o.o. ul. Wólczańska 128/134, 90-527 Łódź
Adres zwrotny
Flow Food Sp. z o.o. ul. Wólczańska 128/134, 90-527 Łódź
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 272 kJ/ 65 kcal |
Tłuszcz | 2,86 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,43 g |
Węglowodany | 7,98 g |
w tym cukry | 0,81 g |
białko | 1,88 g |
sól | 0,67 g |