1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 5906730601713
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
sól
łosoś atlantycki (Salmo salar) 97%
sos vinegret (oliwa z oliwek, przyprawy, ocet winny, cukier, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, sól)
ser Parmigiano Reggiano (mleko krowie 98,5%, sól, podpuszczka)
Zawartość opakowania
Łosoś Norweski 100 g e
Sos Vinegret 13 g (16 ml)
Ser Parmigiano-Reggiano 10 g
Marka
Suempol
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Cienkie plastry z łososia atlantyckiego z oddzielnie pakowanym sosem vinegret oraz serme Parmigiano Reggiano.
Cechy
wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega 3
Pozostałe informacje
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.
Zalecenia dla alergików
Ryba - Zawiera
Mleko - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Łososia należy wyjąć z lodówki 30 min przed spożyciem, aby w pełni rozwinął się jego smak i aromat.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 0
Maks. temp. °C - 4
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 0°C do 4°C.
Spożyć w ciągu 24 godzin po otwarciu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 14
Wysokość - 238
Szerokość - 191
Rodzaj opakowania
Typ - Karton
Adres producenta
Suempol Sp. z o.o.
ul. Białostocka 69A
17-100 Bielsk Podlaski
Adres zwrotny
Suempol Sp. z o.o.
ul. Białostocka 69A
17-100 Bielsk Podlaski
www.suempol.pl
Kontakt
Suempol Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Białostocka 69A
17-100 Bielsk Podlaski
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Metoda produkcji: wyhodowane w Norwegii.
Adres internetowy
www.suempol.pl
Łacińska nazwa ryby
Salmo salar
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu: | porcja 61,5 g: | Porcja pokrywa: %RWS* |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1139 kJ / 274 kcal | 700 kJ / 169 kcal | 8% |
Tłuszcz | 21 g | 12,9 g | 18% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,7 g | 2,9 g | 15% |
Węglowodany | 0,8 g | 0,5 g | <1% |
w tym cukry | 0,3 g | 0,2 g | <1% |
Białko | 20,5 g | 12,6 g | 25% |
Sól | 2,21 g | 1,36 g | 23% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
* 61,5 g składa się z 50 g łososia, 6,5 g (8 ml) sosu winegret i 5 g sera Parmigiano Reggiano | |||
Zawartość kwasów tłuszczowych Omega-3 wynosi 1,8 g (DHA - 0,32 g; EPA - 0,28 g) w 100 g produktu. | |||
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje produktu. |