Lisner Łosoś norweski wędzony plastrowany 100 g
Udostępnij na FacebookuSolony na sucho Proces solenia na sucho to tradycyjna metoda uszlachetnienia smaku ryby, znacznie poprawiająca strukturę mięsa i wzbogacająca o dodatkowe walory smakowe.
1 szt - 0,100 kg
Kod kreskowy: 5900344003604
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
sól
*Wyhodowane w Norwegii
97 % łosoś atlantycki (Salmo salar)*
Marka
Lisner
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Łosoś norweski, solony, wędzony na zimno, plastrowany, rozmrożony.
Cechy
gratis 10 %
solony na sucho
wędzony naturalnym dymem jesionowym
źródło kwasów tłuszczowych omega-3
Opis produktu
Solony na sucho
Proces solenia na sucho to tradycyjna metoda uszlachetnienia smaku ryby, znacznie poprawiająca strukturę mięsa i wzbogacająca o dodatkowe walory smakowe.
Pozostałe informacje
Masa netto:
100 g
(90 g + 10 g gratis)
Zalecenia dla alergików
Ryba - Zawiera
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 7
Przygotowanie i stosowanie
Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C.
Produkt rozmrożony. Nie zamrażać powtórnie.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 9
Wysokość - 227
Szerokość - 195
Rodzaj opakowania
Typ - Okładka
Adres producenta
Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k.
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań,
Polska
Adres zwrotny
Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k.
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań,
Polska
Kontakt
Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k.
Oświadczenia żywieniowe
Źródło kwasów tłuszczowych omega-3
Adres kontaktowy
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań,
Polska
Przepisy
Sałatka ze szparagami i łososiem
Składniki:
- 100 g łososia Lisner
- 7 szparagów marynowanych białych
- 7 szparagów marynowanych zielonych
- 3 jajka
Sos:
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- ½ cytryny
- ½ pęczka koperku
- pieprz, sól do smaku
Przygotowanie:
szparagi kroimy na 3 równe części, jajka gotujemy na twardo i kroimy w ósemki. Plasterki łososia rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem, do tego dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i posiekany koperek. Wszystko delikatnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a na koniec polewamy sosem.
Roladki z łososia
Składniki:
- 100 g łososia Lisner
- kilka liści świeżego szpinaku
- 100 g półtłustego sera śmietankowego
- 60 g jogurtu naturalnego
- 1 cytryna
- ½ pęczka koperku
- odrobina pieprzu i cukru do smaku
Przygotowanie:
do sera dodajemy sok z cytryny, jogurt oraz posiekany koperek. Masę mieszamy i doprawiamy pieprzem i cukrem. Łososia kroimy na plasterki, nakładamy na nie liście świeżego szpinaku i łyżeczkę masy twarożkowej, a następnie zawijamy w rulonik.
Kraj
Country of Origin - Norwegia
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania
Gotowe do spożycia
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyhodowano w Norwegii.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g: |
---|---|
Wartość energetyczna | 747 kJ / 179 kcal |
Tłuszcz | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g |
Węglowodany | <0,5 g |
w tym cukry | <0,5 g |
Białko | 20 g |
Sól | 2,9 g |
Kwasy tłuszczowe omega - 3 | 1,79 g |
Możliwe naturalne odchylenia. |