1 szt - 0,160 kg
Kod kreskowy: 5900344005714
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: skorupiaki, seler oraz soję.
Składniki
olej rzepakowy
95 % filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* [śledź, sól, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, stabilizator: glukonian sodu, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy, kwas jabłkowy; cukier, ekstrakt buraka ćwikłowego, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: benzoesan sodu]
*Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), Morzu Norweskim (2), Skagerrak i Kattegat (8), wodach Islandii (19) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia
Marka
Lisner
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Łagodnie solone filety śledziowe bez skóry z posmakiem i aromatem wędzonki, z olejem rzepakowym.
Cechy
100 % dziko żyjąca ryba
Pozostałe informacje
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Ryba - Zawiera
Skorupiaki - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Warunki przechowywania
Maks. temp. °C - 7
Min. temp. °C - 2
Przygotowanie i stosowanie
Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +7 °C.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 22
Szerokość - 105
Wysokość - 203
Rodzaj opakowania
Typ - Okładka
Adres producenta
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań
Adres zwrotny
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k.,
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań
Kontakt
Lisner Poznań sp. z o.o. sp. k.
Adres kontaktowy
ul. Strzeszyńska 38/42,
60-479 Poznań
Przepisy
Wypróbuj przepis. Polecam! Michel Moran.
Śledź a'la Matjas na piklowanym ogórku i jabłkach z kruszonką z pumpernikla.
Składniki:
- filety śledziowe a'la Matjas z delikatną nutą wędzenia Lisner - 160 g;
- kwaśna śmietana - 1 łyżka;
- ogórek - 1 szt.;
- ocet winny, biały - 3 łyżki;
- cukier - 2 łyżki;
- kurkuma mielona - 1 szczypta;
- jabłko - 1 szt.;
- pumpernikiel - 4 mate kromki;
- koperek;
- rzodkiewka;
- świeża bazylia;
- oliwa szczypiorkowa (2 łyżki pokrojonego szczypiorku, 6 łyżek oliwy z oliwek).
Ogórek pokrój wzdłuż obieraczką do warzyw na cienkie plastry. Z cukru, octu i kurkumy przygotuj marynatę, dodaj ogórki i zamarynuj. Pumpernikiel posiekaj nożem bardzo drobno i przełóż do miseczki. Jabłka pokrój w słupki i przełóż do zimnej wody z dodatkiem soku z cytryny, aby nie ściemniały. Szczypiorek zmiksuj z olejem i przetrzyj przez sitko. Filety śledzia Lisner pokrój na 4 części. Ogórka odcedź z marynaty i ułóż na talerzach, dodaj kawałki śledzika, posyp kruszonką z pumpernikla, dodaj jabłka, kwaśną śmietanę, dekoruj koperkiem i plastrami rzodkiewki. Dopraw całość solą i pieprzem, dekoruj świeżą bazylią. Smacznego!
Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania
Gotowe do spożycia
Pochodzenie
Obszar połowu ryb - Złowione w Północno-Wschodnim Atlantyku (FAO 27) w Morzu Północnym (1), Morzu Norweskim (2), Skagerrak i Kattegat (8), wodach Islandii (19) za pomocą włoków pelagicznych (A), okrężnic (B). Właściwe oznakowanie podobszaru połowu i narzędzia połowowego - patrz nadruk za datą terminu przydatności do spożycia.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g |
---|---|
Energia | 956 kJ |
Energia | 231 kcal |
Tłuszcz | 19,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,0 g |
Węglowodany | 3,1 g |
w tym cukry | 1,5 g |
Białko | 10,7 g |
Sól | 4,2 g |
Możliwe naturalne odchylenia. |