Ceko Ser ricotta wiedeński 240g
Udostępnij na FacebookuSer wiedeński typu ricotta to specyficzny ser deserowy o delikatnym zapachu wytwarzany z bogatej w aminokwasy serwatki. Można go spożywać na słodko jak i z warzywami lub mięsem. Ważną zaletą tego sera jest zawartość łatwo przyswajalnych przez organizm białek : albuminy i globuliny, szczególnie polecany osobom zdrowo odżywiającym się w tym dzieciom i osobom starszym.
                            
                            1 szt  - 0,240 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5901625003771                        
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Ser wiedeński typu ricotta to specyficzny ser deserowy o delikatnym zapachu wytwarzany z bogatej w aminokwasy serwatki. Można go spożywać na słodko jak i z warzywami lub mięsem. Ważną zaletą tego sera jest zawartość łatwo przyswajalnych przez organizm białek : albuminy i globuliny, szczególnie polecany osobom zdrowo odżywiającym się w tym dzieciom i osobom starszym.
Składniki
Serwatka (z mleka), sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 6 °C
Nazwa producenta
Ceko Sp z o.o.
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,3 g | 
| Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 9,7 g | 
| Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,3 g | 
| Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 3,3 g | 
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 7,3 g | 
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 11 g | 
| Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 628 kJ/100g | 
| Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 151 kcal/100g | 
 
            