1 szt - 0,165 kg
Kod kreskowy: 5900259068002
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Chrupki kukurydziane o smaku sera
Składniki
kasza kukurydziana 66%,
olej roslinny rzepakowy, preparat aromatyzujacy [serwatka z mleka, sól, glukoza,wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, guanylan disodowy, inozynian disodowy), aromaty (zawieraja mleko, soje), maltodekstryna, barwnik (ekstrakt z papryki)]. Produkt moze zawierac orzechy arachidowe
Sposób przechowywania
przechowywać w temperaturze pokojowej
Nazwa producenta
Frito Lay Poland Sp. z o.o.
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | |
|---|---|
| Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 3,2 g |
| Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 6,1 g |
| Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,6 g |
| Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 7,5 g |
| Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 62 g |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 2,1 g |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 23 g |
| Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 2011 kJ/100g |
| Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 480 kcal/100g |
| W porcji 30 g | |
| Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 603 kJ |
| Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,6 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 2,3 g |
| Zawartość węglowodanów w porcji | 19 g |
| Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,96 g |
| Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) | 0,5 g |
| Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 1,8 g |
| Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 144 kcal |
| Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 6,9 g |
| % RWS* w porcji | |
| Wartość energetyczna kcal (energia) | 7 %RWS |
| Wartość energetyczna kJ | 7 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 10 %RWS |
| Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 3 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 7 %RWS |
| Zawartość węglowodanów (cukry) | 3 %RWS |
| Zawartość białek (ogólnie) | 4 %RWS |
| Zawartość soli (ogólnie) | 16 %RWS |
