Prymat Chili pieprz cayenne mielone 15 g
Udostępnij na FacebookuWarto wiedzieć Chili pieprz cayenne charakteryzuje się intensywnym zapachem i ostrym smakiem. Jest niezbędne do przyprawiania dań z fasoli, potraw mięsnych, gulaszów, zup, ryb i owoców morza. Idealnie pasuje do białych sosów, nadając im piękną barwę.
1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5901135000451
Dodatkowe informacje
Producent
Prymat
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Chili pieprz cayenne mielone
Marka
Prymat
Cechy
pełne aromatu zioła i przyprawy
Opis produktu
Warto wiedzieć
Chili pieprz cayenne charakteryzuje się intensywnym zapachem i ostrym smakiem. Jest niezbędne do przyprawiania dań z fasoli, potraw mięsnych, gulaszów, zup, ryb i owoców morza. Idealnie pasuje do białych sosów, nadając im piękną barwę.
O marce
Przyprawy są naszą pasją, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby były najwyższej jakości. To dzięki nim sprawisz, że każde Twoje danie będzie po prostu wyjątkowe!
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 109
Wysokość - 149
Głębokość - 5
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny
Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres kontaktowy
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Kontakt
Prymat Sp. z o.o.
Przepisy
Chili Con Carne
4 porcje, 45 min
Składniki:
- 200 g mięsa wołowego,
- 100 g mięsa wieprzowego,
- 100 g szynki,
- 500 ml Rosołu wołowego Kucharek,
- 3 ząbki czosnku,
- 2 cebule,
- 300 g pomidorów,
- 1 zielona papryka,
- po 1 szklance białej i czerwonej fasoli,
- 4 łyżki oliwy,
- 1 łyżka Majeranku suszonego Prymat,
- 1 łyżeczka Kminku mielonego Prymat,
- 1/2 łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat,
- do smaku: Sól morska, Pieprz czarny Prymat.
Sposób przygotowania:
Fasolę opłukać i moczyć przez noc. Mięso umyć, drobno pokroić, usmażyć na dwóch łyżkach oliwy i przełożyć do rondla. Podlać rosołem i krótko poddusić. Dodać zmiażdżone ząbki czosnku, kminek, chili, sól i dokładnie wymieszać. Dodać fasolę i dusić tak długo, aż będzie miękka. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojone w kostkę cebulę, pomidory i paprykę. Dodać do mięsa wraz z pokrojoną w kostkę szynką. Gotować 10 min. Jeśli potrawa będzie zbyt gęsta, dolać rosołu. Pod koniec doprawić do smaku solą, chili, majerankiem i pieprzem. Podawać z nachosami.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Telefon kontaktowy
+48324733833
Adres internetowy
www.prymatgroup.pl