Chleb litewski słonecznikowy
Udostępnij na FacebookuTen chleb jest wypiekany w piekarni UAB „Alytaus duona“, jednej z najstarszych piekarni na Litwie, działa od 1953 roku. Krojony chleb z dodatkiem pestek słonecznika, wytwarzany z jakościowej żytniej i pszennej mąki. Smacznie pachnący ciemny i wilgotny chleb o słodkim smaku, z dodatkiem pestek słonecznika. Pestki słonecznika są dodawane do ciasta, także posypany jest nimi bochenek chleba. Właśnie pestki słonecznika nadają mu wyjątkowy smak. Pestki słonecznika wzmacniają immunitet, stymulują pracę serca oraz układ krążenia, pracę mózgu, zmniejszają ilość cholesterolu we krwi, spowalniają procesy starzenia się.
1 szt - 0,300 kg
Kod kreskowy: 4770681195468
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka pszenna,
mąka żytnia,
woda,
pestki słonecznika (10,2%), cukier,
przecier jabłkowy,
słód żytni,
drożdże,
sól jodowana.
Opis produktu
Pieczywo mieszane.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od 6 °C do 23 °C
Adres producenta
UAB „Alytaus duona“ Kepyklos g.4, Alytus, Litwa
Adres zwrotny
Importer: Nickal Sp. z o.o., Chodkiewicza 53/57, 03-816, Warszawa, www.nickal.pl, info@nickal.pl, telefon kontaktowy +48 22 612 68 77
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1067 kJ/255 kcal |
Tłuszcz | 2,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,22 g |
Węglowodany | 47,6 g |
w tym cukry | 1,2 g |
Białko | 10,5 g |
Sól | 1,0 g |