Chleb słonecznikowy - Putka
Udostępnij na FacebookuChleb słonecznikowy - Chleb razowy pieczony według przedwojennej receptury z pełnoziarnistej mąki żytniej z nasionami słonecznika.
1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5901948000013
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka żytnia 57% (w tym mąka żytnia razowa 34%),
woda,
nasiona słonecznika (12%),
mąka pszenna,
sól.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
PUTKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
ul. Brata Alberta 1,
05-075 Warszawa Wesoła
tel. 22 31 06 300
fax 22 77 34 216
poczta@putka.pl
Adres zwrotny
PUTKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
ul. Brata Alberta 1,
05-075 Warszawa Wesoła
tel. 22 31 06 300
fax 22 77 34 216
poczta@putka.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g | w 33g | %RWS w porcji 33g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1160kJ/276 kca | 383kJ/91 kca | 5% |
Tłuszcz | 12 g | 3,9 g | 6% |
w tym kwasy tłuszczowe | 1,3 g | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 32 g | 11 g | 4% |
w tym cukry | 0,0 g | 0,0 g | 0% |
Błonnik | 4,8 g | 1,6 g | - |
Białko | 7,9 g | 2,6 g | 5% |
Sól | 1,2 g | 0,4 g | 7% |
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) | |||
Informacja dla diabetyków | w 100 g | w porcji 33g | |
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,2 g | 1,1 g | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,4 g | 0,5 g |