Chleb żółwieniecki z czarnuszką
Udostępnij na FacebookuCechuje się podwyższoną zawartością błonnika, zwiększoną 7 –krotnie zawartością witamin B1, B2, PP, składników mineralnych: fosforu, wapnia, żelaza, potasu, magnezu. Zawiera kwas mlekowy, który poprawia przyswajanie wapnia i żelaza, eliminuje z ciasta związki rakotwórcze i sprzyja rozwojowi bakterii probiotycznych. Poprawia perystaltykę jelit oraz wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn. Charakteryzuje się niepowtarzalnym przyjemnym, średnio kwaśnym smakiem. Wzbogacany jest również wyczuwalnymi ziarnami, pachnącymi świeżym zbożem i gamą najzdrowszych ziaren i owoców z całego świata. Swoją wilgotną konsystencją i złocisto-brązowym wyglądem zdecydowanie odróżnia się od innych chlebów. Jego spożywanie zapobiega wielu chorobom układu krążenia i pokarmowego. Oprócz niewątpliwych walorów smakowych chleb nasz jest wolny od kwasu fitynowego, który wiąże mikroelementy (żelazo, cynk, wapń, magnez). Tylko naturalny zakwas w przeciwieństwie do suchych substytutów masowo używanych w przemyśle piekarskim- neutralizuje fityny. Lekkostrawne bochenki tego chleba o wadze ok 0,600 kg długo zachowują świeżość, a wręcz z upływem czasu stają się doskonalsze w swym smaku.
1 szt - 0,550 kg
Kod kreskowy: 14962
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka żytnia typ 2000,
zakwas żytni
czarnuszka,
woda,
sól
Przechowywanie
W chłodnym miejscu utrzymuje świeżość do 7 dni.
Adres producenta
Manufaktura Rodzinna Jakub Buszko Stanisławowo 70 62-561 Ślesin
Adres zwrotny
Manufaktura Rodzinna Jakub Buszko Stanisławowo 70 62-561 Ślesin
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
wartość energetyczna | 863,32 kJ / 206,2 kcal |
tłuszcz | 1,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6 g |
Węglowodany | 35,9 g |
w tym cukry | 0 g |
błonnik | 7,5 g |
białko | 4,9 g |
sól | 1,27 g |