Ciabatka
Udostępnij na FacebookuLekka bułka z włoskim rodowodem produkowana metodą naturalnej fermentacji ciasta.
1 szt - 0,060 kg
Kod kreskowy: 11316
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
mąka pszenna,
naturalny zakwas pszenny (mąka pszenna, woda, drożdże),
woda,
drożdże,
sól,
cukier
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
PUTKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
ul. Brata Alberta 1,
05-075 Warszawa Wesoła
tel. 22 31 06 300
fax 22 77 34 216
poczta@putka.pl
Adres zwrotny
PUTKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
ul. Brata Alberta 1,
05-075 Warszawa Wesoła
tel. 22 31 06 300
fax 22 77 34 216
poczta@putka.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g | w 60g | %RWS w porcji 60g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1119kJ/266 kcal | 671kJ/160 kcal | 8% |
tłuszcz | 1,3 g | 0,8 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 0,2 g | 1% |
Węglowodany | 54 g | 32 g | 12% |
w tym cukry | 0,5 g | 0,3 g | 0% |
błonnik | 1,9 g | 1,1 g | - |
białko | 8,3 g | 5,0 g | 10% |
sól | 1,4 g | 0,8 g | 14% |
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) | |||
Informacja dla diabetyków | w 100 g | w porcji 60g | |
wymiennik węglowodanowy (WW) | 5,4 g | 3,2 g | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,4 g | 0,3 g |