Ciasto Dr. Oetker Czekoladowe XXL

Udostępnij na Facebooku

Chcesz upiec ciasto, które zachwyci smakiem i którym będziesz mógł poczęstować wszystkich gości lub domowników? Sięgnij po ciasto XXL! Piecze się je w formie o wielkości 25 x 35 cm., takiej, jakiej używa się do domowych przepisów. Można je przygotować bardzo szybko, dodając składniki, które zawsze są w domu: jaja, tłuszcz i mleko. Ciasta XXL są doskonałym rozwiązaniem zarówno dla początkujących gospodyń (wystarczy zmiksować składniki i upiec), jak i dla kobiet, które lubią fantazyjne wypieki - można je w dowolny sposób wzbogacać, dodając owoce, kremy, polewy i inne dodatki. Za każdym razem można stworzyć inne, pyszne ciasto.

Ciasto Dr. Oetker Czekoladowe XXL
  • Ciasto Dr. Oetker Czekoladowe XXL
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,672 kg
Kod kreskowy: 5900437080109

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Marka

Dr. Oetker

Przepisy

Wuzetka
Ciasto
Ciasto czekoladowe upiecz zgodnie z podstawowym sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie, tworząc 2 warstwy.
Masa
Schłodzoną śmietankę 30% tł. (500 ml) ubij mikserem. Tuż przed końcem ubijania, dodaj Masę Śmietanową Dr. Oetkera i delikatnie wymieszaj za pomocą miksera. Rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta.
Polewa
Gotową polewę do dekoracji Dr. Oetkera rozpuść w garnku z dodatkiem 50 ml śmietanki min. 12% tł., wymieszaj, lekko przestudź i polej nią wierzch wuzetki. Na polewie możesz za pomocą widelca stworzyć dekoracyjne wzory.

Smacznego!

Składniki

cukier

skrobia PSZENNA

mąka PSZENNA

skrobia

skrobia modyfikowana

kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

glukoza

substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)

0,2% czekolada w proszku

emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)

substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa)

syrop glukozowy

aromaty (zawierają LAKTOZĘ)

MLEKO w proszku odtłuszczone

Adres firmy

ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Nazwa firmy

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Opis produktu

Chcesz upiec ciasto, które zachwyci smakiem i którym będziesz mógł poczęstować wszystkich gości lub domowników? Sięgnij po ciasto XXL! Piecze się je w formie o wielkości 25 x 35 cm., takiej, jakiej używa się do domowych przepisów. Można je przygotować bardzo szybko, dodając składniki, które zawsze są w domu: jaja, tłuszcz i mleko. Ciasta XXL są doskonałym rozwiązaniem zarówno dla początkujących gospodyń (wystarczy zmiksować składniki i upiec), jak i dla kobiet, które lubią fantazyjne wypieki - można je w dowolny sposób wzbogacać, dodając owoce, kremy, polewy i inne dodatki. Za każdym razem można stworzyć inne, pyszne ciasto.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Telefon kontaktowy

801100700

Dodatkowe informacje

Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Pozostałe informacje

1 porcja (34 g) zawiera: energia 507 kJ 121 kcal 6%*
Energia w 100 g 1492 kJ / 356 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Mleko - Zawiera

Przygotowanie i stosowanie

Dodaj:
- 200 g margaryny
- 4 jaja
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
- polewa lub cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Rozpuść i ostudź margarynę. Piekarnik nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, ostudzoną margarynę i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 40-45 min
4. Dekorowanie
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetker lub cukrem pudrem.

Ciasto czekoladowe
... doskonale komponuje się z bitą śmietaną lub owocami (1 banan pokrojony w plasterki lub 100 g odsączonych wiśni ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem).

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto Czekoladowe w proszku

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 34 g

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g1 porcja = 34 g(%*)
Energia1492 kJ507 kJ6%
Energia356 kcal121 kcal
Tłuszcz16,0 g5,4 g8%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone4,4 g1,5 g8%
Węglowodany48,8 g16,6 g6%
w tym Cukry29,2 g9,9 g11%
Białko3,7 g1,3 g3%
Sód0,74 g0,25 g4%
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 34 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.