Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g

Udostępnij na Facebooku

Ciasto kruche przeznaczone jest dla gospodyń ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Na każdym opakowaniu znajdują się dodatkowe przepisy.

Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g
  • Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,400 kg
Kod kreskowy: 5900437086415

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Adres firmy

ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres internetowy

www.oetker.pl

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Cechy

z przepisami na: szarlotkę, tartę owocową, kruche ciasteczka

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Marka

Dr. Oetker

Nazwa firmy

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto kruche w proszku

Opis produktu

"Biszkopt" i "Ciasto kruche". Przeznaczone są dla gospodyń ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dzięki tym ciastom przygotujesz dla Twojej rodziny ulubione wypieki. Wystarczy, że puścisz wodze fantazji, dodasz niezbędne składniki i zastosujesz jeden z podanych przepisów. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twojej rodziny. Na każdym opakowaniu znajdują się dodatkowe przepisy.

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Pozostałe informacje

1 porcja (34 g) zawiera: energia 570 kJ 136 kcal 7%*
Energia w 100 g 1677 kJ / 400 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 34 g.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przepisy

Dodaj:
- 100 g margaryny
- 1 jajko
- 1 kg jabłek
- cukier do smaku
Zamiast jabłek można użyć konfiturę (ok. 400 g) lub śliwki (500-600 g). Ciasto ze śliwkami najlepiej jest zrobić w prostokątnej formie (29 cm x 21 cm), wykładając spód całym ciastem kruchym, a następnie śliwkami. Inne przepisy znajdziesz na www.oetker.pl

Szarlotka na kruchym cieście
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta kruchego
Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękką margarynę i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. 1/4 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Resztę ciasta rozłóż w wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie (ø 24 cm), lekko podwyższając brzeg na wysokość ok. 3 cm.
2. Przygotowanie owoców
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, gotuj ok. 10 min, dosłodź do smaku (do słodkich jabłek możesz dodać sok z cytryny). Ostudzoną masę jabłkową rozłóż równo na cieście.
3. Przygotowanie górnej warstwy
Piekarnik nastaw na temp. 175°C bez termoobiegu. Na warstwę owoców zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (tarka o dużych oczkach).
4. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 175°C
Czas pieczenia: 45-50 min

Tarta z owocami
Dodaj:
- 3 jajka
- 120 g masła
- 1 Budyń waniliowy Dr. Oetkera
- 90 g cukru
- 250 ml mleka
- 200 ml śmietanki 30%
- 200 g owoców
Ilość ciasta kruchego wystarcza na przygotowanie 2 tart.
Zagnieć ciasto z 1 jajkiem i 120 g miękkiego masła. Podziel na 2 części. Jedną część zamroź, a gdy znów przyjdzie Ci ochota na upieczenie tarty, wystarczy rozmrozić ciasto. Piekarnik nastaw na temp. 180°C. Formę wysmaruj masłem i wyklej pozostawionym ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 min do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoto przez ok. 20 min. Ugotuj budyń na 250 ml mleka, z dodatkiem ok. 90 g cukru. 200 ml śmietanki wymieszaj z 2 jajkami i wlewaj po trochu do gorącego budyniu, cały czas mieszając do zgęstnienia. Masę wylej na ciasto, na wierzchu ułóż owoce, np. świeże lub mrożone truskawki, jagody, maliny (nie rozmrażaj). Piecz przez ok. 45 min, w temp. 180°C, aż masa się zetnie.

Kruche ciasteczka
ok. 45 szt.
Dodaj:
- 100 g miękkiego masła
- 1 jajko
- mąkę do podsypania
- produkty Dr. Oetker do dekoracji
Zawartość opakowania wsyp do miski, zagnieć z masłem i jajkiem do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Za pomocą foremek lub noża wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz posypać je grubym cukrem, orzechami itp. Piecz w nagrzanym piekarniku, w temp. ok. 180°C przez ok. 10-15 min. Po ostudzeniu udekoruj produktami Dr. Oetkera.

Smacznego!

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Składniki

mąka PSZENNA

cukier

substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)

sól

Tekst dotyczący alergenów

Produkt może zawierać śladowe ilości MLEKA.

Telefon/Fax kontaktowy

801100700

Zalecenia dla alergików

Mleko - Może zawierać

Pszenica - Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrzadzeniu bez owoców 100 g1 porcja = 34 g(%*)
Energia400 kcal136 kcal
Tłuszcz16,2 g5,5 g8%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone4,3 g1,5 g8%
Węglowodany56,2 g19,1 g7%
w tym Cukry22,5 g7,7 g9%
Białko6,5 g2,2 g4%
Sól0,82 g0,28 g5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 34 g.
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

1 porcja (34 g) zawiera:1 porcja (34 g) zawiera:
Wartość energetyczna136 kcal7,00


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.