Ciasto Dr.oetker murzynek

Udostępnij na Facebooku

"Babka jogurtowa", "Babka o smaku cytrynowym", "Piernik" i "Murzynek" - wyróżniają się szczególnie prostym i szybkim sposobem przygotowania. Sięgnij po nie, jeśli nie masz zbyt dużo czasu, a chciałabyś w godzinę sprawić niespodziankę Twoim bliskim. Trzeba dodać jajka, mleko oraz tłuszcz i pyszne ciasto gotowe! Dzięki łatwemu przygotowaniu pyszne ciasto może pojawić się w Twoim domu każdego dnia. Ciasta te są szczególnie lubiane przez dzieci.

Ciasto Dr.oetker murzynek
  • Ciasto Dr.oetker murzynek
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,350 kg
Kod kreskowy: 5900437085760

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Cechy

bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

Marka

Dr. Oetker

Przepisy

Ciasto Murzynek
Dodaj:
- 3 jaja
- 100 g masła (lub margaryny)
- 80 ml mleka (ok. 8 łyżek)

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180°C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, miękki tłuszcz i mleko. Całość miksuj najpierw na niskich, potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiego ciasta.
2. Nakładanie do formy
Foremkę (dł. ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto nałóż do foremki.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: ok. 55-60 min (do suchego patyczka)
Uwaga: Po ok. 20 min pieczenia natnij ciasto ostrym nożem wzdłuż na głębokość ok. 1 cm.
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min.
Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem.

Murzynek z ajerkoniakiem
Forma do pieczenia 25 cm
Ciasto
Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania, dodając tylko 50 ml mleka. Pod koniec miksowania dodaj 50 ml ajerkoniaku i miksuj całość jeszcze 2 min. Ciasto nałóż do formy i piecz jak w przepisie podstawowym. Upieczoną babkę pozostaw do całkowitego wystudzenia, a następnie wyjmij ją z formy i udekoruj polewą.
Polewa
40 g białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Rozsmaruj ją na płaskim talerzu i odstaw do zastygnięcia. Następnie nożem zeskrob duże wiórki. 50 g białej czekolady, 50 g gorzkiej czekolady i 50 ml śmietanki 30% tł. rozpuść w kąpieli wodnej i pomieszaj. Ciasto udekoruj polewą i pozostaw do przestudzenia. Następnie posyp wiórkami z białej czekolady.

Muffinki
12 sztuk
Formę do muffinek posmaruj masłem i oprósz mąką lub wyłóż papilotkami. Ciasto przygotuj wg p. 1 sposobu przygotowania i rozłóż równomiernie w formie lub papilotkach, Piecz na środkowym poziomie nagrzanego piekarnika w temp. 180°C przez ok. 23-25 min (do suchego patyczka).

Smacznego!

Składniki

mąka PSZENNA

cukier

proszek do pieczenia (mąka PSZENNA, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu))

5,7% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

aromat

sól

Adres firmy

ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Nazwa firmy

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Opis produktu

"Babka jogurtowa", "Babka o smaku cytrynowym", "Piernik" i "Murzynek" - wyróżniają się szczególnie prostym i szybkim sposobem przygotowania. Sięgnij po nie, jeśli nie masz zbyt dużo czasu, a chciałabyś w godzinę sprawić niespodziankę Twoim bliskim. Trzeba dodać jajka, mleko oraz tłuszcz i pyszne ciasto gotowe! Dzięki łatwemu przygotowaniu pyszne ciasto może pojawić się w Twoim domu każdego dnia. Ciasta te są szczególnie lubiane przez dzieci.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Adres internetowy

www.oetker.pl

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Telefon kontaktowy

801100700

Dodatkowe informacje

Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Pozostałe informacje

1 porcja (44 g) zawiera: energia 594 kJ 142 kcal 7%*
Energia w 100 g 1350 kJ / 322 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 186

Szerokość - 143

Głębokość - 73

Zalecenia dla alergików

Mleko - Może zawierać

Pszenica - Zawiera

Tekst dotyczący alergenów

Możliwa obecność MLEKA.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto Murzynek w proszku

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 44 g

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna, mleko 2% tł.) 1 porcja = 44 g(%*)
Energia1350 kJ594 kJ7%
Energia322 kcal142 kcal7%
Tłuszcz15 g6,6 g9%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone4,2 g1,9 g10%
Węglowodany39 g17 g7%
w tym Cukry20 g8,7 g10%
Białko6,8 g3 g6%
Sól0,94 g0,41 g7%
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 44 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.