Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g
Udostępnij na Facebooku1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego), skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.
1 szt - 0,375 kg
Kod kreskowy: 4001163165359
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
sól spożywcza
alkohol etylowy
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
mąka pszenna
cukier
woda
tłuszcz palmowy
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony
Marka
Henglein
Cechy
smak domowej kuchni
doskonałe do domowych wypieków
na papierze do pieczenia 50 x 25 cm
Opis produktu
1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp.
3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku!
4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło.
5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego), skraca się czas pieczenia.
7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 8
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 60
Głębokość - 38
Szerokość - 311
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH
dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
Adres zwrotny
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Pietrusińskiego 4a
40-842 Katowice
tel. 32/260 55 66
www.henglein.pl
Przepisy
Brzoskwiniowa poduszka:
Należy użyć:
1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein
250 g sera mascarpone
250 g sera homogenizowanego
sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki
60 g cukru pudru
50 g wiórek kokosowych
1 puszka brzoskwiń 850 ml
Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie.
2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną.
3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego, przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinię z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.
Kraj
Kraj pochodzenia - Niemcy
Telefon kontaktowy
tel. 32/260 55 66
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Niemczech
Adres internetowy
www.henglein.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1575 kJ/378 kcal |
Tłuszcz | 23,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13,5 g |
Węglowodany | 33,4 g |
w tym cukry | 2,0 g |
Białko | 4,9 g |
Sól | 0,6 g |