Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g

Udostępnij na Facebooku

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g
  • Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,370 kg

Kod kreskowy: 4001163165359

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Henglein

25 lat Henglein

Składniki

woda

mąka pszenna

sól spożywcza

regulator kwasowości: kwas cytrynowy

tłuszcz palmowy

cukier

alkohol etylowy

Marka

Henglein

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

Cechy

doskonałe do domowych wypieków

na papierze do pieczenia

O marce

25 lat Henglein

Dodatkowe informacje

Konkurs foto
Szczegóły na: www.henglein.pl

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Przygotowanie i stosowanie

Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem.

1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp.
3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku!
4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło.
5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia.
7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.

Warunki przechowywania

Min. temp. °C - 2

Maks. temp. °C - 8

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 53

Szerokość - 306

Głębokość - 38

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Adres producenta

Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH

dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl

Adres kontaktowy

ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza

Kontakt

HENGLEIN Polska Sp. z o.o.

Przepisy

Brzoskwiniowa poduszka:
Należy użyć:
1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein
250 g sera mascarpone
250 g sera homogenizowanego
sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek
soku brzoskwiniowego z puszki
60 g cukru pudru
50 g wiórek kokosowych
1 puszka brzoskwiń 850 ml

Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie.
2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną.
3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinie z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.

Kraj

Kraj pochodzenia - Niemcy

Rodzaj materiału opakowania

Oznaczenie materiału - 5 - PP

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Niemczech

Adres internetowy

www.henglein.pl

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone14 g
Węglowodany33 g
w tym cukry2,0 g
Białko4,9 g
Sól0,60 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.