1 szt - 0,045 kg
Kod kreskowy: 5900288222635
Dodatkowe informacje
Producent
Cykoria
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Składniki
warzywa suszone 52 % w zmiennych proporcjach (koper, chrzan, czosnek, marchew, cebula)
przyprawy 47 % w zmiennych proporcjach (gorczyca, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy)
estragon
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko i produkty pochodne oraz seler.
Marka
Cykoria
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Przyprawa do konserwowania ogórków.
O marce
Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Dodatkowe informacje
Doskonała kuchnia
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Gorczyca - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na opakowaniu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 142
Głębokość - 12
Wysokość - 209
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Adres zwrotny
CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Serwis Konsumenta
email: serwis@cykoria.com.pl
www.cykoria.com.pl
Kontakt
CYKORIA S.A.
Adres kontaktowy
Wierzchosławice 15
88-140 Gniewkowo
Przepisy
Sposób wykorzystania:
Do słoja o pojemności 1 litra wsypać 1 łyżkę stołową przyprawy. Ogórki ułożyć w słoju i zalać gorącą zalewą. Po zalaniu słoje szczelnie zamknąć i pasteryzować na wolnym ogniu przez 3-5 minut od momentu zagotowania wody.
Zawartość opakowania wystarcza na 6-7 słojów.
Skład zalewy: (na około 6-7 słojów)
2 szklanki octu, 2 litry wody, 2,5-3 łyżki cukru, 2,5 - 3 łyżki soli. Wszystkie składniki zagotować.
Email kontaktowy
serwis@cykoria.com.pl
Adres internetowy
www.cykoria.com.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1667 kJ / 398 kcal |
Tłuszcz: | 13 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,1 g |
Węglowodany: | 43 g |
w tym cukry: | 9,8 g |
Błonnik: | 19 g |
Białko: | 19 g |
Sól: | 0,21 g |