Delecta Karpatka z nutą wanilii mieszanka do wypieku ciasta 390 g
Udostępnij na FacebookuCzasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;) Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić na słodko!
1 szt - 0,390 kg
Kod kreskowy: 5900983003478
Dodatkowe informacje
Producent
Delecta
Wypróbuj
Delecta Krem karpatka oryginalna
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Składniki
Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, jaja w proszku, naturalny aromat, naturalny ekstrakt z wanilii
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:
155 g mieszanki do ciasta
235 g mieszanki do kremu
Marka
Delecta
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Karpatka mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Cechy
naturalne składniki
pyszna klasyka
bez barwników
bez syropu glukozowego
bez oleju palmowego
Opis produktu
Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;)
Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić na słodko!
O marce
Wypróbuj
Delecta Krem karpatka oryginalna
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji szukaj na www.delektujemy.pl
Dobra strona wypieków
Zalecenia dla alergików
Orzechy - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Orzeszki ziemne - Może zawierać
Sezam - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 144
Wysokość - 211
Głębokość - 59
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Adres zwrotny
Bakalland S.A.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
Adres kontaktowy
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Kontakt
Bakalland S.A.
Dodatki
Colours - Nie zawiera
Przepisy
Przygotuj:
Do kremu: 500 ml mleka, 200 g masła lub margaryny
Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4-5 jaj (w zależności od wielkości)
Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka.
2. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj i wlej rozprowadzony proszek.
3. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
4. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując, do gładkiej konsystencji.
5. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź.
6. Nastaw piekarnik na temp. 220°C (bez termoobiegu).
7. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min.
8. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na blasze 25 x 30 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką.
9. Wstaw do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika i piecz 25-30 min (każde ciasto piecz oddzielnie, do uzyskania złocistego koloru).
10. Po upieczeniu wystudź ciasto.
11. Na dolną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta.
12. Ciasto posyp cukrem pudrem.
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1250 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji).
Adres internetowy
www.delecta.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 63 g | %RWS na porcję 63 g |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 1454 kJ | 909 kJ | 11 % |
Wartość energetyczna | 349 kcal | 218 kcal | 11 % |
Tłuszcz | 24 g | 15 g | 21 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,3 g | 4,6 g | 23 % |
Węglowodany | 29 g | 18 g | 7 % |
w tym cukry | 14 g | 9,1 g | 11 % |
Białko | 5,2 g | 3,2 g | 6 % |
Sól | 0,58 g | 0,35 g | 6 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2% tł., i margaryną 80% tł.). | |||
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1250 g produktu po przyrządzeniu (20 porcji). |