Dr. Oetker Krem do tortów i ciast z mascarpone smak tiramisu 122 g
Udostępnij na FacebookuKrem tiramisu z mascarpone do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, dla wszystkich osób, które cenią sobie smak oraz szybkość przygotowania: - posiada stabilną, puszystą konsystencję - zawsze się udaje - z dodatkiem serka mascarpone - aromatyczny zapach i charakterystyczny smak tiramisu - do przygotowania na mleku, śmietance bądź maśle - możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej - do dekorowania i przekładania ciast i deserów
1 szt - 0,122 kg
Kod kreskowy: 5900437013923
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
aromaty
0,2% SER MASCARPONE w proszku
barwnik (karoteny)
żelatyna
olej roślinny palmowy całkowicie utwardzony
cukier
białka MLEKA
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
serwatka w proszku (z MLEKA)
syrop glukozowy
stabilizator (fosforany potasu)
sól
skrobia modyfikowana
0,3% ekstrakt kawy
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU.
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krem do tortów i ciast z mascarpone smak tiramisu w proszku
Cechy
gotowy w 3 minuty
Opis produktu
Krem tiramisu z mascarpone do tortów i ciast gotowy w 3 minuty, dla wszystkich osób, które cenią sobie smak oraz szybkość przygotowania:
- posiada stabilną, puszystą konsystencję
- zawsze się udaje
- z dodatkiem serka mascarpone
- aromatyczny zapach i charakterystyczny smak tiramisu
- do przygotowania na mleku, śmietance bądź maśle
- możliwe przygotowanie wersji niskokalorycznej
- do dekorowania i przekładania ciast i deserów
Pozostałe informacje
1 porcja (43 g) zawiera: energia 518 kJ 125 kcal 6%*
Energia w 100 g 1204 kJ / 290 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
wersja z mlekiem
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.
wersja z mlekiem i masłem
Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2).
Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 16
Szerokość - 137
Wysokość - 188
Rodzaj opakowania
Typ - Zgrzewane
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl, www.oetker.pl
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Przepisy
Przepis na deser Tiramisu
1 Krem o smaku Tiramisu Dr. Oetkera
300 ml zimnego mleka
250 ml gorącej, przegotowanej wody
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
75 ml likieru amaretto
100 g biszkoptów paluszków
kakao do posypania
Przygotuj poncz z wody, kawy i amaretto. Krem Tiramisu połącz z mlekiem i miksuj przez 3 minuty. Biszkopty namocz w ponczu i ułóż na przemian z kremem w pucharkach. Wierzch deseru posyp kakao.
Telefon kontaktowy
801100700
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g.
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.): 100 g | 1 porcja = 43 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1204 kJ | 518 kJ | 6% |
290 kcal | 125 kcal | ||
Tłuszcz | 22,2 g | 9,6 g | 14% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 15,2 g | 6,5 g | 33% |
Węglowodany | 19,0 g | 8,2 g | 3% |
w tym Cukry | 15,4 g | 6,6 g | 7% |
Białko | 3,5 g | 1,5 g | 3% |
Sól | 0,13 g | 0,05 g | 1% |
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. | |||
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 43 g. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |