Deser sojowy czekoladowy Valsoia
Udostępnij na FacebookuPyszny krem sporządzony został na bazie soi z dodatkiem orzechów laskowych i niskotłuszczowego kakao. Jako odpowiednik tradycyjnego, mlecznego kremu orzechowo-kakaowego stanowi znakomitą alternatywę dla alergików uczulonych na laktozę i gluten. Posiada znacznie ilości błonnika sojowego, dzięki czemu skutecznie wspomaga dietę odchudzającą - błonnik powoduje uczucie sytości. Krem wzbogacony orzechami laskowymi doskonale uzupełnia dietę w cenne mikroelementy.
1 szt - 0,230 kg
Kod kreskowy: 8006040257109
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
ekstrakt z soi (78%) (woda, nasiona soi (8,2%), sól morska),
cukier,
skrobia modyfikowana,
substancja zagęszczająca: karageny - guma guar,
czekolada (1,9%) (soja),
kakao w proszku o niskiej zawartości tłuszczu (1,7%),
aromat,
fosforan wapnia,
sól morska,
Ryboflawina (B2),
witamina B12 I D2.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Po otwarciu przechowywać w lodówce (+4°C) i spożyć w ciągu 3 dni.
Adres producenta
VALSOIA S.p.A.
Via I. Barontini, 16/5 - BOLOGNA - ITALIA
Adres zwrotny
VALSOIA S.p.A.
Via I. Barontini, 16/5 - BOLOGNA - ITALIA
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 467 kJ/ 111 kcal |
Tłuszcze | 2,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone | 1,2 g |
Węglowodany | 18 g |
w tym cukry | 16 g |
Błonnik | 1,1 g |
Białko | 3,3 g |
Sól | 0,15 g |
Wapń | 120 mg |
Ryboflawina | 0,21 mg |
Witamina B12 | 0,38 μg |
Witamina D2 | 1,5 µg |