Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g
Udostępnij na FacebookuCiasto czekoladowe XXL w proszku Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
1 szt
Kod kreskowy: 5900437080109
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
sól
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
skrobia PSZENNA
1 % czekolada w proszku
glukoza
cukier
mąka PSZENNA
błonnik z cykorii
4,1 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
ekstrakt wanilii
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka w proszku do wypieku ciasta czekoladowego XXL.
Cechy
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
Opis produktu
Ciasto czekoladowe XXL w proszku
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 233
Szerokość - 148
Głębokość - 34
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Informacje dot. stylu życia
Nie zawiera oleju palmowego
Dodatki
Colours - Nie zawiera
Flavours - Contains
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera
Przepisy
Ciasto czekoladowe XXL
Dodaj:
- 4 jaja
- 200 g margaryny (lub masła)
- 200 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, tłuszcz i wodę (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej). Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Nakładanie do formy
Foremkę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do foremki i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180 °C
Czas pieczenia: ok. 40-45 min (do suchego patyczka)
Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Aby ciasto się nie kruszyło, należy je pokroić dopiero po ostudzeniu.
Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem.
Wuzetka
Ciasto
Ciasto czekoladowe upiecz na maśle zgodnie ze sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie, tworząc 2 warstwy.
Masa
2-3 łyżki cukru pudru wymieszaj z dwoma opakowaniami Śmietan-fixu Dr. Oetkera. 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Delikatnie zmiksuj. Rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta.
Polewa czekoladowa
Do rondelka włóż kawałki czekolady deserowej (100 g) oraz masło (40 g). Podgrzewaj na niewielkiej mocy palnika mieszając aż do rozpuszczenia i połączenia składników. Gotową polewą udekoruj ostudzone ciasto.
Smacznego!
Ciasto czekoladowe z owocami
Możesz wzbogacić ciasto dodając przed upieczeniem ulubione owoce. 200 g owoców (świeżych lub mrożonych) wiśni, malin, borówek, rozdrobnionych gruszek lub truskawek ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem. Wcześniej w razie potrzeby owoce odszypułkuj, obierz, umyj i odsącz piecz w temp. 180 °C ok. 40-45 min lub dłużej (do suchego patyczka).
Telefon kontaktowy
585 111 001
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
34 porcje
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 37 g | (%)* |
---|---|---|---|
Energia | 1363 kJ | 504 kJ | 6 % |
Energia | 325 kcal | 120 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 15 g | 5,4 g | 8 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 4,1 g | 1,5 g | 8 % |
Węglowodany | 43 g | 16 g | 6 % |
w tym Cukry | 21 g | 7,9 g | 9 % |
Białko | 4,8 g | 1,8 g | 4 % |
Sól | 0,69 g | 0,25 g | 4 % |
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 37 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |