1 szt - 0,264 kg
Kod kreskowy: 5900437081823
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność MLEKA.
Składniki
3,8 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
cukier
1,3 % czekolada w proszku
7,5 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu)
żelatyna
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
mąka PSZENNA
skrobia PSZENNA
skrobia modyfikowana
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:
209 g mieszanki do wypieku babeczek
40 g mieszanki do przyrządzenia masy
15 g płatków czekolady
12 szt. foremek
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek Kopce Kreta.
Cechy
polska receptura
super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
Dodatkowe informacje
Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 139
Wysokość - 213
Głębokość - 47
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Waga od dostawcy
Waga brutto - 324
Dodatki
Smaki / Aromaty - Contains
Przepisy
Przygotuj Babeczki Kopce Kreta z ulubionymi owocami
Dodaj:
- 1 jajko
- 80 ml oleju (ok. 8 łyżek)
- 250 ml śmietanki 30 % tł. (mocno schłodzonej)
- 1 duży banan (lub ok. 140 g innych owoców)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie babeczek:
Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła.
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175 ℃ (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika). Całość mieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. ¹/₂ łyżki).
2. Pieczenie
Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175 ℃
Czas pieczenia: ok. 15-18 min
Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć. Masę można ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu.
3. Wydrążenie babeczek
Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki pośrodku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nim wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana.
4. Przygotowanie masy i posypanie ciastem
Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Ubijaj całość przez ok. 2 min, a następnie wsyp płatki czekolady i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na 30 min do lodówki.
Ciasto na Babeczkach może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta.
Smacznego :)
Zamień Babeczki Kopce Kreta w...
Owieczki
Szukające zajączki
Jeżyki
Telefon kontaktowy
585 111 001
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (śmietanka 30 % tł., banan ok. 140 g) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (śmietanka 30 % tł., banan ok. 140 g) 1 porcja = 65 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1399 kJ | 910 kJ | 11 % |
Energia | 336 kcal | 218 kcal | 11 % |
Tłuszcz | 21 g | 14 g | 20 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 7,4 g | 4,8 g | 24 % |
Węglowodany | 32 g | 21 g | 8 % |
w tym Cukry | 21 g | 14 g | 16 % |
Białko | 3,9 g | 2,6 g | 5 % |
Sól | 0,36 g | 0,23 g | 4 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek | |||
1 porcja = ok. 65 g |