1 szt - 0,264 kg
Kod kreskowy: 5900437081823
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
3,8 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
cukier
1,3 % czekolada w proszku
7,5 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu)
żelatyna
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
mąka PSZENNA
skrobia modyfikowana
skrobia PSZENNA
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność MLEKA.
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera:
209 g mieszanki do wypieku babeczek
40 g mieszanki do przyrządzenia masy
15 g płatków czekolady
12 szt. foremek
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek Kopce Kreta.
Cechy
polska receptura
super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek
Dodatkowe informacje
Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 139
Wysokość - 213
Głębokość - 47
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Waga od dostawcy
Waga brutto - 324
Dodatki
Flavours - Contains
Przepisy
Przygotuj Babeczki Kopce Kreta z ulubionymi owocami
Dodaj:
- 1 jajko
- 80 ml oleju (ok. 8 łyżek)
- 250 ml śmietanki 30 % tł. (mocno schłodzonej)
- 1 duży banan (lub ok. 140 g innych owoców)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie babeczek:
Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła.
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175 ℃ (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika). Całość mieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. ¹/₂ łyżki).
2. Pieczenie
Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura pieczenia: ok. 175 ℃
Czas pieczenia: ok. 15-18 min
Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć. Masę można ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu.
3. Wydrążenie babeczek
Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki pośrodku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nim wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana.
4. Przygotowanie masy i posypanie ciastem
Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Ubijaj całość przez ok. 2 min, a następnie wsyp płatki czekolady i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na 30 min do lodówki.
Ciasto na Babeczkach może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta.
Smacznego :)
Zamień Babeczki Kopce Kreta w...
Owieczki
Szukające zajączki
Jeżyki
Telefon kontaktowy
585 111 001
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (śmietanka 30 % tł., banan ok. 140 g) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (śmietanka 30 % tł., banan ok. 140 g) 1 porcja = 65 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1399 kJ | 910 kJ | 11 % |
Energia | 336 kcal | 218 kcal | 11 % |
Tłuszcz | 21 g | 14 g | 20 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 7,4 g | 4,8 g | 24 % |
Węglowodany | 32 g | 21 g | 8 % |
w tym Cukry | 21 g | 14 g | 16 % |
Białko | 3,9 g | 2,6 g | 5 % |
Sól | 0,36 g | 0,23 g | 4 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek | |||
1 porcja = ok. 65 g |