1 szt  - 0,038 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5900437033532                        
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
sól
witamina C
skrobia
1,1 % koncentrat soku z limonki (koncentrat soku z limonki, maltodekstryna)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
barwnik (kurkumina)
ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa
aromat
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność: GLUTENU i MLEKA.
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kisiel w proszku z dodatkiem witaminy C oraz soku owocowego, smak morelowy.
Cechy
z witamina C i sokiem owocowym
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
1. Z 0,5 l wody odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w niej zawartość torebki, dodając 3 łyżki (ok. 45 g) cukru.
2. Pozostałą wodę zagotuj. Do gotującej się wody wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy kisiel wlej do salaterek. Kisiel można spożywać na ciepło lub na zimno.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 165
Głębokość - 6
Szerokość - 115
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Kontakt
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Oświadczenia żywieniowe
z witamina C i sokiem owocowym
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Dodatki
Barwniki - Zawiera
Smaki / Aromaty - Zawiera
Telefon kontaktowy
585 111 001
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Deser można podzielić na 4 porcje.
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu: 1 porcja = 145 g | (%*) | 
|---|---|---|---|
| Energia | 225 kJ | 326 kJ | 4 % | 
| Energia | 53 kcal | 77 kcal | 4 % | 
| Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0 % | 
| w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g | 0 g | 0 % | 
| Węglowodany | 13 g | 19 g | 7 % | 
| w tym Cukry | 7,7 g | 11 g | 12 % | 
| Białko | 0 g | 0 g | 0 % | 
| Sól | 0,03 g | 0,04 g | 1 % | 
| Witamina C | 15 mg 18 %** | 22 mg | 28 %** | 
| *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
| **Procent referencyjnego dziennego spożycia witaminy C. | |||
| Dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C wynosi 80 mg. | |||
| Deser można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 145 g. | 
