Dr. Oetker Krem do karpatki 3 minuty 136 g
Udostępnij na FacebookuKrem do karpatki 3 minuty Dr. Oetkera to błyskawiczny wybór do przygotowania ciasta typu karpatka: - kremowa, delikatna konsystencja - wyrazisty smak i subtelny aromat - bez gotowania - wystarczy dodać tylko mleko - po przełożeniu ciasta kremem, podziel go aż na 24 porcje!
1 szt - 0,136 kg
Kod kreskowy: 5900437013107
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU.
Składniki
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym)
białko MLEKA (zawiera LAKTOZĘ)
syrop glukozowy
żelatyna
cukier
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
barwnik (karoteny)
skrobia modyfikowana
rafinowany olej kokosowy
ekstrakt wanilii
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Krem do karpatki 3 minuty, w proszku.
Cechy
bez gotowania
Opis produktu
Krem do karpatki 3 minuty Dr. Oetkera to błyskawiczny wybór do przygotowania ciasta typu karpatka:
- kremowa, delikatna konsystencja
- wyrazisty smak i subtelny aromat
- bez gotowania
- wystarczy dodać tylko mleko
- po przełożeniu ciasta kremem, podziel go aż na 24 porcje!
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
Przygotuj tylko: 0,4 l mleka
1. Do wysokiego naczynia wlej 400 ml mleka.
2. Wysyp zawartość torebki i miksuj przez ok. 3 minuty.
Do gotowego Kremu możesz dodać:
(propozycje do wyboru)
- 2-3 łyżeczki kakao
- 2-3 łyżki masy krówkowej (kajmaku)
- 2 łyżki ajerkoniaku
- 1-2 saszetki kawy cappuccino (kawę wsyp do kremu i zmiksuj)
- 5-6 łyżek rumu
- drobno pokrojone lub zmielone orzechy
- 0,5 szklanki wiórków kokosowych + 5 łyżek amaretto
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 12
Wysokość - 209
Szerokość - 148
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepisy
przepis na ciasto Karpatka
Szklankę wody (250 ml) zagotuj z dodatkiem masła lub margaryny (125 g). Do wrzącej wody wsyp szklankę mąki (200 g) i dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu, ucierając 1 min aż do utworzenia się z ciasta kuli. Ciasto wystudź, wbij kolejno 5 jajek, dokładnie ucierając mikserem. Dodaj płaską łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera. Blachę z wyposażenia piekarnika wysmaruj tłuszczem, połowę ciasta rozsmaruj łyżką na ok. 3/4 długości blachy. Piekarnik rozgrzej do temp. 220°C, ciasto podpiecz 10 min. Nie otwieraj piekarnika! Następnie zmniejsz temp. do 170°C i piecz jeszcze 10-15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. Wystudzone blaty ciasta przełóż Kremem do karpatki 3 minuty Dr. Oetkera.
Telefon kontaktowy
585 111 001
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na udekorowanie lub przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje.
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2% tł.) 100 g | 1 porcja = 22 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 675 kJ | 149 kJ | 2% |
Energia | 161 kcal | 35 kcal | 2% |
Tłuszcz | 6,1 g | 1,3 g | 2% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 5,2 g | 1,1 g | 6% |
Węglowodany | 23 g | 5,1 g | 2% |
w tym Cukry | 16 g | 3,5 g | 4% |
Białko | 3,3 g | 0,7 g | 1% |
Sól | 0,11 g | 0,02 g | <1% |
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na udekorowanie lub przełożenie ciasta i podzielenie go na 24 porcje. | |||
1 porcja = około 22 g kremu. | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |