1 szt - 0,070 kg
Kod kreskowy: 5900437083155
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność glutenu i mleka.
Składniki
cukier
skrobia modyfikowana
0,7% zagęszczony sok cytrynowy
barwnik (kurkumina)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
sól
naturalny aromat cytrynowy
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Masa w proszku do przyrządzenia bitej śmietany, cytrynowa.
Cechy
dodaj do ubitej śmietanki 30% tł.
do przekładania i dekorowania
z sokiem cytrynowym
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Zawiera
Mleko - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Sposób przygotowania:
Przygotuj 0,5 l schłodzonej, słodkiej śmietanki 30% tł.
1. 0,5 l mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem.
2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce.
Ilość masy po przyrządzeniu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o Ø 24 cm.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 177
Głębokość - 13
Szerokość - 130
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Przepisy
Cytrynowa kostka bez pieczenia
Składniki:
Warstwa budyniowa: 750 ml mleka, 150 g cukru, 2 Budynie smak waniliowy Dr. Oetkera, 100 g masła.
Warstwa cytrynowa: 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł., 1 opak. Masy śmietanowej Cytrynowej Dr. Oetkera.
Ponadto: 400 g herbatników. Poncz: 2 łyżki soku z cytryny, 100 g wody. Polewa: 300 g śmietany 18% tł., 3 łyżki przesianego cukru pudru, 3 łyżki soku z cytryny.
Przygotowanie:
1. Formę 24x28 cm wyłóż papierem do pieczenia i ułóż pierwszą warstwę herbatników. Przy pomocy pędzelka nasącz niewielką ilością ponczu.
2. Odmierz 250 ml mleka i wymieszaj dokładnie z budyniami i cukrem.
3. Pozostałe mleko zagotuj z masłem. Do gotującego się mleka wlej wymieszany budyń z cukrem i zagotuj ciągle mieszając do zgęstnienia. Gorący budyń przelej na warstwę herbatników i rozsmaruj równomiernie. Wyłóż kolejną warstwę herbatników, nasącz ponczem. Przykryj folią i odstaw do wystudzenia.
4. Schłodzoną śmietankę przelej do miski i ubij, pod koniec dodając masę śmietanową. Przełóż na wystudzone ciasto. Na masę wyłóż kolejną warstwę herbatników i nasącz je cytrynowym ponczem.
5. Śmietanę wymieszaj z sokiem z cytryny i cukrem pudrem i równomiernie wylej na herbatniki.
6. Odstaw do lodówki na około 3 godziny, do zastygnięcia śmietany.
Telefon kontaktowy
585 111 001
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Po podzieleniu masy na 12 porcji 1 porcja = około 47 g.
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu ze śmietanką 30% tł. 1 porcja = 47 g | (%*) |
---|---|---|---|
Energia | 1257 kJ | 591 kJ | 7% |
Energia | 303 kcal | 143 kcal | 7% |
Tłuszcz | 26 g | 12 g | 17% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 16 g | 7,4 g | 37% |
Węglowodany | 14 g | 6,8 g | 3% |
w tym Cukry | 13 g | 6 g | 7% |
Białko | 1,9 g | 0,9 g | 2% |
Sól | 0,08 g | 0,04 g | 1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ2000 kcal). | |||
Po podzieleniu masy na 12 porcji 1 porcja = około 47 g. |