1 szt - 0,350 kg
Kod kreskowy: 5900437088006
Dodatkowe informacje
Producent
Dr. Oetker
Nasza pierniczkowa tradycja narodziła się w 2006 roku. Zapraszamy cię do petnego aromatycznych przypraw pierniczkowego świata.
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność MLEKA.
Składniki
cynamon mielony
naturalny aromat miodu
sól
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
mąka PSZENNA
cukier
ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria)
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
mieszanka przypraw
cukier karmelizowany
skrobia PSZENNA
aromaty
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera: - 350 g mieszanki do wypieku pierniczków - 1 świąteczną foremkę (kszałt może się róźnić od wzorów na opakowaniu)
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka w proszku do wypieku pierniczków.
Cechy
w środku 1 foremka zimowej kolekcji
do 70 pierniczków
seria limitowana
O marce
Nasza pierniczkowa tradycja narodziła się w 2006 roku. Zapraszamy cię do petnego aromatycznych przypraw pierniczkowego świata.
Dodatkowe informacje
Inspiracji szukaj na
www.oetker.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Żyto - Zawiera
Jęczmień - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po upieczeniu pierniczki można przechowywać w zamkniętym pojemniku przez ok. 30 dni.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 139
Wysokość - 215
Głębokość - 46
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS wioski dziecięce
Waga od dostawcy
Waga brutto - 398
Dodatki
Smaki / Aromaty - Zawiera
Przepisy
Dodaj:
- 100 g miękkiego masła
- 1 jajko
- mąkę do podsypania
Sposób przygotowania
1. Przygotowanie ciasta
Do miski wsyp mieszankę do pierniczków, dodaj masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiej konsystencji. Wyrobione ciasto włóż na 15 minut do zamrażalnika. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
2. Wykrawanie pierniczków
Piekarnik nastaw na 175°C (bez termoobiegu). Schłodzone ciasto podziel na połowę. Jedną część włóż do lodówki, a drugą rozwałkuj na cienki placek o grubości ok. 3 mm, podsypując ciasto i wałek mąką. Za pomocą foremek wycinaj pierniczki i przekładaj je na blachę, używając noża.
3. Pieczenie
Wstaw do podgrzanego piekarnika i piecz wg zaleceń:
Temperatura: 175°C
Czas pieczenia: ok. 10 min
Po upieczeniu wystudź i udekoruj pierniczki.
Powtórz czynności z resztą ciasta.
Pysznej zabawy!
Ilość pierniczków z 1 opakowania jest uzależniona od wielkości użytej foremki i grubości rozwałkowanego ciasta.
Telefon kontaktowy
585 111 001
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Z mieszanki otrzymujemy ok. 70 szt. pierniczków 1 pierniczek = ok. 7 g
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = ok. 7 g | %* |
---|---|---|---|
Energia | 1729 kJ | 121 kJ | 1 % |
Energia | 412 kcal | 29 kcal | 1 % |
Tłuszcz | 18 g | 1,3 g | 2 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 11 g | 0,8 g | 4 % |
Węglowodany | 56 g | 3,9 g | 2 % |
w tym Cukry | 20 g | 1,4 g | 2 % |
Białko | 5,8 g | 0,4 g | 1 % |
Sól | 0,37 g | 0,03 g | 1 % |
Z mieszanki otrzymujemy ok. 70 szt. pierniczków. 1 pierniczek = ok. 7 g | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |