1 szt - 0,350 kg
Kod kreskowy: 5900437088006
Dodatkowe informacje
Producent
Dr. Oetker
Nasza pierniczkowa tradycja narodziła się w 2006 roku. Zapraszamy cię do petnego aromatycznych przypraw pierniczkowego świata.
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność MLEKA.
Składniki
cynamon mielony
sól
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
skrobia PSZENNA
naturalny aromat miodu
ekstrakt kawy zbożowej (JĘCZMIEŃ, ŻYTO, cykoria)
cukier
mąka PSZENNA
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
mieszanka przypraw
cukier karmelizowany
aromaty
Zawartość opakowania
Opakowanie zawiera: - 350 g mieszanki do wypieku pierniczków - 1 świąteczną foremkę (kszałt może się róźnić od wzorów na opakowaniu)
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka w proszku do wypieku pierniczków.
Cechy
w środku 1 foremka zimowej kolekcji
do 70 pierniczków
seria limitowana
O marce
Nasza pierniczkowa tradycja narodziła się w 2006 roku. Zapraszamy cię do petnego aromatycznych przypraw pierniczkowego świata.
Dodatkowe informacje
Inspiracji szukaj na
www.oetker.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Żyto - Zawiera
Jęczmień - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po upieczeniu pierniczki można przechowywać w zamkniętym pojemniku przez ok. 30 dni.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 215
Głębokość - 46
Szerokość - 139
Rodzaj opakowania
Typ - Pudełko
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001
Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa
Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
O producencie
Dr. Oetker wspiera SOS wioski dziecięce
Waga od dostawcy
Waga brutto - 398
Dodatki
Flavours - Contains
Przepisy
Dodaj:
- 100 g miękkiego masła
- 1 jajko
- mąkę do podsypania
Sposób przygotowania
1. Przygotowanie ciasta
Do miski wsyp mieszankę do pierniczków, dodaj masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiej konsystencji. Wyrobione ciasto włóż na 15 minut do zamrażalnika. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
2. Wykrawanie pierniczków
Piekarnik nastaw na 175°C (bez termoobiegu). Schłodzone ciasto podziel na połowę. Jedną część włóż do lodówki, a drugą rozwałkuj na cienki placek o grubości ok. 3 mm, podsypując ciasto i wałek mąką. Za pomocą foremek wycinaj pierniczki i przekładaj je na blachę, używając noża.
3. Pieczenie
Wstaw do podgrzanego piekarnika i piecz wg zaleceń:
Temperatura: 175°C
Czas pieczenia: ok. 10 min
Po upieczeniu wystudź i udekoruj pierniczki.
Powtórz czynności z resztą ciasta.
Pysznej zabawy!
Ilość pierniczków z 1 opakowania jest uzależniona od wielkości użytej foremki i grubości rozwałkowanego ciasta.
Telefon kontaktowy
585 111 001
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Z mieszanki otrzymujemy ok. 70 szt. pierniczków 1 pierniczek = ok. 7 g
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = ok. 7 g | %* |
---|---|---|---|
Energia | 1729 kJ | 121 kJ | 1 % |
Energia | 412 kcal | 29 kcal | 1 % |
Tłuszcz | 18 g | 1,3 g | 2 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 11 g | 0,8 g | 4 % |
Węglowodany | 56 g | 3,9 g | 2 % |
w tym Cukry | 20 g | 1,4 g | 2 % |
Białko | 5,8 g | 0,4 g | 1 % |
Sól | 0,37 g | 0,03 g | 1 % |
Z mieszanki otrzymujemy ok. 70 szt. pierniczków. 1 pierniczek = ok. 7 g | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). |