Dr. Oetker Ze świata natury Przyprawa do piernika pierniczków ciastek korzennych 15 g
Udostępnij na FacebookuStarannie dobrana kompozycja aż 9 przypraw z Cynamonem z Indonezji zapewni wyrazisty i niepowtarzalny smak piernika, pierniczków i innych wypieków.
1 szt - 0,015 kg
Kod kreskowy: 5900437082899
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU, MLEKA, GORCZYCY.
Składniki
cykoria
kolendra
imbir
pieprz czarny
gałka muszkatołowa
ziele angielskie
kardamon
goździki
35 % cynamon
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa do piernika.
Cechy
100 % przypraw
z cynamonem z Indonezji
Opis produktu
Starannie dobrana kompozycja aż 9 przypraw z Cynamonem z Indonezji zapewni wyrazisty i niepowtarzalny smak piernika, pierniczków i innych wypieków.
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Porcja na ok. 200-300 g mąki.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 160
Głębokość - 7
Szerokość - 100
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Przepisy
Przepis na domowy piernik
Dodaj:
Ciasto: 150 g masła, 40 g miodu, 150 ml mleka, 2 jajka, 220 g mąki pszennej, 1 łyżeczka Ciemnego Kakao Dr. Oetkera, 150 g cukru, 1 Przyprawa do piernika Dr. Oetkera, 1 Proszek do pieczenia 15 g Dr. Oetkera, szczypta soli.
Polewa: 50 g czekolady gorzkiej, 50 ml śmietanki 30 % tł.
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Formę o wymiarach 25 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia.
2. Masło rozpuść, odstaw do przestudzenia. Dodaj miód, mleko i jajka, całość wymieszaj mikserem.
3. Mąkę przesiej do miski, wsyp pozostałe suche składniki i wymieszaj. Następnie dodaj wcześniej przygotowane mokre składniki i zmiksuj do całkowitego ich połączenia.
4. Ciasto przełóż do przygotowanej formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 65 minut. Po upieczeniu odstaw w formie do wystudzenia.
5. Szklaną miskę ustaw nad garnkiem z gotującą się wodą na małej mocy palnika. Kawałki czekolady umieść w szklanej misce, dodaj śmietankę. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Wystudzony piernik polej polewą czekoladową.
Telefon kontaktowy
585 111 001
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl