Dr. Oetker Ze świata natury Przyprawa do piernika pierniczków ciastek korzennych 15 g
Udostępnij na FacebookuStarannie dobrana kompozycja aż 9 przypraw z Cynamonem z Indonezji zapewni wyrazisty i niepowtarzalny smak piernika, pierniczków i innych wypieków.
1 szt - 0,015 kg
Kod kreskowy: 5900437082899
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
cykoria
35 % cynamon
ziele angielskie
kolendra
imbir
pieprz czarny
gałka muszkatołowa
kardamon
goździki
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU, MLEKA, GORCZYCY.
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka przyprawowa do piernika.
Cechy
100 % przypraw
z cynamonem z Indonezji
Opis produktu
Starannie dobrana kompozycja aż 9 przypraw z Cynamonem z Indonezji zapewni wyrazisty i niepowtarzalny smak piernika, pierniczków i innych wypieków.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Porcja na ok. 200-300 g mąki.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 100
Głębokość - 7
Wysokość - 160
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Przepisy
Przepis na domowy piernik
Dodaj:
Ciasto: 150 g masła, 40 g miodu, 150 ml mleka, 2 jajka, 220 g mąki pszennej, 1 łyżeczka Ciemnego Kakao Dr. Oetkera, 150 g cukru, 1 Przyprawa do piernika Dr. Oetkera, 1 Proszek do pieczenia 15 g Dr. Oetkera, szczypta soli.
Polewa: 50 g czekolady gorzkiej, 50 ml śmietanki 30 % tł.
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Formę o wymiarach 25 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia.
2. Masło rozpuść, odstaw do przestudzenia. Dodaj miód, mleko i jajka, całość wymieszaj mikserem.
3. Mąkę przesiej do miski, wsyp pozostałe suche składniki i wymieszaj. Następnie dodaj wcześniej przygotowane mokre składniki i zmiksuj do całkowitego ich połączenia.
4. Ciasto przełóż do przygotowanej formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 65 minut. Po upieczeniu odstaw w formie do wystudzenia.
5. Szklaną miskę ustaw nad garnkiem z gotującą się wodą na małej mocy palnika. Kawałki czekolady umieść w szklanej misce, dodaj śmietankę. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
Wystudzony piernik polej polewą czekoladową.
Telefon kontaktowy
585 111 001
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl