1 szt - 0,060 kg
Kod kreskowy: 5900437072258
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Składniki
aromat
substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy)
20 % żelatyna wieprzowa instant
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
skrobia modyfikowana
cukier
Marka
Dr. Oetker
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego z dodatkami.
Cechy
do serników, deserów i mas na zimno
bez grudek, łatwa i szybka
w proszku
Dodatkowe informacje
Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 10
Wysokość - 164
Szerokość - 113
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Adres kontaktowy
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Kontakt
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Przepisy
Użyj zamiast żelatyny lub galaretki
Z jednego opakowania produktu przygotujesz:
Sernik na zimno z samych serków (ok. 750 g - 800 g serków homogenizowanych plus cukier do smaku)
Sernik na zimno z serków lub twarogu (400 g - 600 g serków homogenizowanych lub mielonego twarogu plus dodatki, np. 250 ml słodkiej śmietanki 30 % tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę śmietanową (500 ml słodkiej śmietanki 30 % tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę jogurtową (500 g jogurtu plus cukier puder do smaku)
Mus owocowy (ok. 500 g zmiksowanych z cukrem owoców świeżych, z puszki lub mrożonych)
Sposób przygotowania:
Uwaga: Przygotowanie wymaga użycia miksera.
1. Wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsyp zawartość opakowania żelatyny deserowej i krótko zmiksuj do całkowitego rozpuszczenia.
2. Rozpuszczoną żelatynę deserową stopniowo dodawaj do pozostałych składników (według proporcji podanych obok), cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji.
3. Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia.
Porady:
Niektóre owoce zawierają enzymy, przez które żelatyna nie stężeje. Unikaj świeżych owoców: ananasa, kiwi, figi, papai, mango lub świeżego korzenia imbiru.
Kraj
Country of Origin - Produkt UE
Telefon kontaktowy
585 111 001
Email kontaktowy
serwis@oetker.pl
Adres internetowy
www.oetker.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza na 100 g produktu w proszku: |
---|---|
Energia | 1650 kJ/388 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g |
Węglowodany | 78 g |
w tym Cukry | 62 g |
Białko | 19 g |
Sól | 0,16 g |