1 szt - 0,200 kg
Kod kreskowy: 5907222459034
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
ciecierzyca 43% ,
bób 43% ,
cebula ,
natka pietruszki ,
czosnek ,
czerwona papryka ,
woda ,
natka kolendry ,
suszone papryczki chilli ,
olej rzepakowy ,
pomidory ,
sól ,
przyprawy
Przechowywanie
Pakowano w atmosferze ochronnej .
Przechowywać w temperaturze od 0°C do 6°C.
Po otwarciu opakowania spożyć w ciągu 24 h.
Przygotowanie i stosowanie
Frytkownica : Wyjąć z opakowania . Nagrzać do 175°C . Włożyć kotleciki do frytkownicy w pełnym zanurzeniu . Pozostawić do wysmażenia przez 2 minuty.
Piekarnik : Wyjąć produkt z opakowania . Obie strony kotletów posmarować niewielką ilością oleju i rozłożyć bezpośrednio na blasze. Piec na środkowym poziomie w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C ( piekarnik gazowy poziom 4 ) przez około 6 minut .
Patelnia : Wyjąć produkt z opakowania. Na patelnię wlać 2-3 łyżki oleju. Kotlety smażyć na rozgrzanym oleju , na średnim ogniu przez około 2 minuty6 z każdej strony do zarumienienia. Usmażone kotlety położyć na papierowym ręczniku w celu odsączenia nadmiaru oleju.
Raz podgrzanego produktu nie podgrzewać ponownie
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Adres producenta
Wyprodukowano W Polsce dla :
Kuchnia Polki Sp.z.o.o
ul. Sowia 16
62-080 Tarnowo Podgórne
Adres zwrotny
Kuchnia Polki Sp.z.o.o
ul. Sowia 16
62-080 Tarnowo Podgórne
Opinie i uwagi na temat produktu proszę kierować na adres : opinie@kuchniapolki.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 968 kJ / 233 kcal |
Tłuszcz | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe | 1,4 g |
Węglowodany | 15 g |
w tym cukry | 1,6 g |
Błonnik | 12 g |
Białko | 11 g |
Sól | 2,0 g |