Filet Abramczyk z sandacza

Udostępnij na Facebooku

Sandacz to "luksusowy delikates" rybny. Gatunek drapieżnych, słodkowodnych ryb z rodziny okoniowatych. Zamieszkuje jeziora, nizinne rzeki, płytkie wody przybrzeżne Bałtyku i Morze Kaspijskie. Jest wysoko ceniony pod względem smakowym. Szanowni Klienci Dziękujemy za zakup naszego produktu i jednocześnie gratulujemy jego wyboru. Satysfakcja konsumenta jest celem naszych działań. Zawsze stawiamy na wysoką jakość produktu oraz na utrzymanie jego naturalnych walorów odżywczych. Dlatego oddajemy w Wasze ręce rybę, która zawiera do 10% glazury, czyli lodu. Życzymy smacznego!

Filet Abramczyk z sandacza
  • Filet Abramczyk z sandacza
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5907555216007

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Adres internetowy

www.abramczyk.eu

Adres producenta

"ABRAMCZYK" Sp. z o.o.
ul. Witebska 63
85-778 Bydgoszcz

Adres zwrotny

"ABRAMCZYK" Sp. z o.o.
ul. Witebska 63
85-778 Bydgoszcz
www.abramczyk.eu

Cechy

dużo ryby, mało lodu

bez bez polifosforanów

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy Program policz się z cukrzycą

Kraj

Kraj produkcji - Federacja Rosyjska

Marka

Abramczyk

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Sandacz filet ze skórą (Sander lucioperca)

Opis produktu

Sandacz to "luksusowy delikates" rybny. Gatunek drapieżnych, słodkowodnych ryb z rodziny okoniowatych. Zamieszkuje jeziora, nizinne rzeki, płytkie wody przybrzeżne Bałtyku i Morze Kaspijskie. Jest wysoko ceniony pod względem smakowym.

Szanowni Klienci
Dziękujemy za zakup naszego produktu i jednocześnie gratulujemy jego wyboru. Satysfakcja konsumenta jest celem naszych działań. Zawsze stawiamy na wysoką jakość produktu oraz na utrzymanie jego naturalnych walorów odżywczych. Dlatego oddajemy w Wasze ręce rybę, która zawiera do 10% glazury, czyli lodu.
Życzymy smacznego!

Pozostałe informacje

100 g kcal 72 4%, białko 15,4 g 31%, węglowodany 0 g 0%, tłuszcz 1,2 g 2% GDA*
*GDA - % to wskazane dzienne spożycie składników odżywczych dla dorosłego człowieka. W zależności od płci, wieku i aktywności fizycznej. Indywidualne zapotrzebowanie na składniki odżywcze może być wyższe lub niższe. Źródło: CIAA

Informacje dla diabetyków
Zawartość wymienników w 100 g:
0,0 WW
0,73 WBT = 0,62 WB = 0,11 WT

Produkt głęboko mrożony, glazurowany

Masa netto ryby bez glazury: 450 g

Metoda produkcji: Poławiane w wodach Śródlądowych

Przechowywanie

Warunki przechowywania
+4°C - 1 dzień
*-6°C - 1 tydzień
**-12°C - 1 miesiąc
***-18°C do daty minimalnej trwałości.

Nie zamrażać ponownie.
Temperatura przechowywania -18°C.

Przepisy

Sposoby przyrządzania

Sandacz pieczony
Szybkie danie na 4 porcje. Solenie 5 min. Przygotowanie 10 min. Duszenie 20-25 min. Składniki: filety z sandacza "Abramczyk", 3 cebule, 2 łyżki masła, 2 szklanki śmietany, 1 cytryna, 3 łyżki kaparów, 2 łyżki zielonych oliwek, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Filety umyć i natrzeć solą, odstawić do lodówki na 5 minut. Cebulę zetrzeć na drobnej tarce, wycisnąć sok. Podłużną brytfankę wysmarować masłem, ułożyć rybę, zalać sokiem z cebuli i dusić na małym ogniu ok. 15 min., po czym wlać śmietanę i dusić razem ok. 5-8 min. Obraną cytrynę pokroić w cienkie plastry, oliwki pokroić w paseczki. Oliwki, kapary i cytrynę dodać do ryby, dusić chwilę razem. Miękką rybę ułożyć na ogrzanym półmisku, sos mocno podgrzać, polać sandacza.

Sandacz po lwowsku
Wykwintne danie na 4 porcje. Marynowanie 1-2 godz. Przygotowanie 10 min. Pieczenie 40-45 min. Składniki: filety z sandacza "Abramczyk", ¼ szklanki tartego chrzanu, 2 cebule, 1 cytryna, 2 łyżki masła, łyżka soku z cytryny, łyżka bazylii, szczypta goździków, soli i pieprzu. Sposób przygotowania: Umyte i osuszone filety skropić sokiem z cytryny, natrzeć sola i bazylią, przykryć i zostawić na 1-2 godz. w lodówce. Cytryny wyszorować, sparzyć wrzątkiem, pokroić na cienkie plasterki, usunąć pestki. Obrane cebule posiekać. Żaroodporny półmisek wysmarować grubo masłem, wyłożyć pokrojonym na porcje sandaczem, posypać tartym chrzanem, cebulą i pieprzem, obłożyć plasterkami cytryny, przykryć cienkimi plasterkami masła. Pod przykryciem włożyć do nagrzanego piekarnika na 30-35 min., po czym odkryć i zapiekać jeszcze ok. 10 min.

Podane sposoby przyrządzenia, są tylko przykładowe.

Przygotowanie i stosowanie

Sposób przygotowania:
Po rozmrożeniu i opłukaniu pod bieżącą wodą obróbka termiczna (smażenie, gotowanie).

Rodzaj opakowania

Typ - Zgrzewane

Składniki

woda stanowiąca glazurę 10%

sandacz filet ze skórą 90%

Warunki przechowywania

Maks. temp. °C - 4

Min. temp. °C - -18

Wartości odżywcze

Wartości odżywczew 100 g produktu bez glazury (100 g = 1 porcja produktu)
wartość energetyczna306 kJ / 72 kcal
białko15,4 g
węglowodany0 g
tłuszcz1,2 g


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Jedyne delikatesy internetowe z dostawą do domu! Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.