Knorr Zapiekanka makaronowa z szynką 44 g
Udostępnij na FacebookuKompozycja warzyw, ziół i przypraw do pysznej zapiekanki makaronowej z szynką.
1 szt - 0,044 kg
Kod kreskowy: 8712100817700
Dodatkowe informacje
Producent
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać zboża (gluten), mleko, jaja i gorczycę.
Składniki
mąka ryżowa
olej kukurydziany
szczypiorek (2,3%)
skrobia
cukier
papryka (1,8%)
czosnek (1,4%)
nasiona selera
sól (w tym sól morska)
pieprz
sok z cytryny
gałka muszkatołowa
cebula (20%)
kurkuma
liście laurowe
korzeń lubczyku
przecier pomidorowy (4,5%)
nasiona kozieradki
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zapiekanka makaronowa z szynką
Marka
Knorr
Cechy
naturalnie smaczne!
100% naturalnych składników: czosnek, cebula, szczypiorek, pomidory, czarny pieprz, nasiona selera, papryka
Opis produktu
Kompozycja warzyw, ziół i przypraw do pysznej zapiekanki makaronowej z szynką.
Pozostałe informacje
1 porcja** zawiera: 2365 kJ 564 kcal 28%*
w 100 g: 763 kJ / 182 kcal
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja dania ≈ 310 g
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 129
Głębokość - 10
Wysokość - 160
Rodzaj opakowania
Typ - Torebka
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Adres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o.
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
"Knorr"
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia: 1 impuls wg taryfy operatora
Adres kontaktowy
skr. poczt. 315
00-987 Warszawa 4
"Knorr"
Kontakt
Unilever Polska Sp. z o.o.
Przepisy
Dodaj:
250 g makaronu rurki
180 g szynki
200 ml śmietany
450 ml wody
75 g startego sera
Sposób przygotowania:
1) Nieugotowany makaron i pokrojoną szynkę ułóż w naczyniu do zapiekania.
2) Produkt wymieszaj z wodą i śmietaną, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 1 min.
3) Przygotowany sos wylej na makaron i szynkę.
4) Posyp startym serem i piecz w piekarniku w 200 °C (170°C z termoobiegiem) przez 35 minut.
Telefon kontaktowy
801109387
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | 100 g produktu | 100 g przygotowanego dania | 1 porcji** dania | %* w porcji** |
---|---|---|---|---|
Energia | 1441 kJ | 763 kJ / | 2365 kJ / | 28% |
Energia | 343 kcal | 182 kcal | 564 kcal | |
Tłuszcz | 3,4 g | 7,3 g | 23 g | 33% |
w tym kwasy nasycone | 0,6 g | 3 g | 9,3 g | 47% |
Węglowodany | 69 g | 19 g | 59 g | 23% |
w tym cukry | 16 g | 1,4 g | 4,3 g | 5% |
Błonnik | 6,1 g | 1,5 g | 4,7 g | |
Białko | 5,9 g | 9,7 g | 30 g | 60% |
Sól | 5,8 g | 0,82 g | 2,5 g | 42% |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||
**1 porcja dania ≈ 310 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji. |