1 szt - 0,500 kg
Kod kreskowy: 5902409701661
Dodatkowe informacje
Producent
Składniki
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
mleko pasteryzowane
śmietanka pasteryzowana
Marka
Galbani
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mascarpone ser śmietankowo - kremowy.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 6
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 116
Wysokość - 87
Szerokość - 116
Rodzaj opakowania
Typ - Opakowanie plastikowe
Adres producenta
Wyprodukowano na zlecenie
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7
02-640 Warszawa
Adres zwrotny
Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7
02-640 Warszawa
www.galbani.pl
Opinie na remat produktu prosimy kierować na adres: jakosc@lactalis.pl
Kontakt
Lactalis Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Olkuska 7
02-640 Warszawa
Przepisy
Tiramisu
Składniki dla 6 osób: 6 jaj - 500 g sera Mascarpone Galbani - 150 g cukru - 300 g podłużnych biszkoptów - 2 filiżanki mocnej, niesłodzonej czarnej kawy - 50 ml wina Marsala lub likieru Amaretto - gorzkie kakao w proszku.
1. Za pomocą miksera utrzyj żółtka z cukrem do uzyskania jednolitej masy.
2. Dodaj ser mascarpone oraz wino Marsala lub likier Amaretto.
3. Dobrze wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą i gęstą konsystencję.
4. Ubij pianę z białek i delikatnie połącz z masą z żółtek.
5. Biszkopty zanurzaj przez krótką chwilę w naczyniu ze schłodzoną kawą.
6. Ułóż połowę biszkoptów na dnie naczynia i pokryj połową masy, następnie ułóż resztę biszkoptów i zakończ resztą masy kremowej.
7. Wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przed podaniem posyp tiramisu kakao.
Kraj
Kraj pochodzenia - Polska
Pochodzenie
Tekst dowolny o pochodzeniu - Wyprodukowano w Polsce (składniki mleczne z UE)
Email kontaktowy
jakosc@lactalis.pl
Adres internetowy
www.galbani.pl
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | w 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 1616 kJ |
Wartość energetyczna | 392 kcal |
Tłuszcz | 40 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 27 g |
Węglowodany | 4,9 g |
- w tym cukry | 4,9 g |
Białko | 3,4 g |
Sól | 0,13 g |