1 szt  - 0,500 kg
                            
                            
                                                        
                            Kod kreskowy: 5902409701661                        
Dodatkowe informacje
Producent
Galbani
Marka numer 1 we Włoszech w sprzedaży serów pakowanych.
Składniki
śmietanka pasteryzowana
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
mleko pasteryzowane
Marka
Galbani
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mascarpone ser śmietankowo-kremowy.
O marce
Marka numer 1 we Włoszech w sprzedaży serów pakowanych.
Zalecenia dla alergików
Mleko - Zawiera
Warunki przechowywania
Min. temp. °C - 2
Maks. temp. °C - 6
Przygotowanie i stosowanie
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Przechowywanie
Należy spożyć do: data i numer partii na spodzie opakowania. Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 86
Głębokość - 117
Szerokość - 117
Rodzaj opakowania
Typ - Kubek
Adres producenta
Wyprodukowano na zlecenie
Lactalis Polska Sp. z o.o.,
ul. Olkuska 7,
02-640 Warszawa
www.galbani.pl
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres:
jakosc@pl.lactalis.com
Adres zwrotny
Lactalis Polska Sp. z o.o.,
ul. Olkuska 7,
02-640 Warszawa
www.galbani.pl
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres:
jakosc@pl.lactalis.com
Kontakt
Lactalis Polska Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Olkuska 7,
02-640 Warszawa
Przepisy
Tiramisù
Składniki dla 6 osób:
- 6 jaj 
- 500 g sera Mascarpone Galbani
- 150 g cukru
- 300 g podłużnych biszkoptów
- 2 filiżanki mocnej, niesłodzonej czarnej kawy
- 50 ml wina Marsala lub likieru Amaretto
- gorzkie kakao w proszku
1. Za pomocą miksera utrzyj żółtka z cukrem do uzyskania jednolitej masy.
2. Dodaj ser mascarpone oraz wino Marsala lub likier Amaretto.
3. Dobrze wymieszaj, aż uzyskasz jednolitą i gęstą konsystencję.
4. Ubij pianę z białek i delikatnie połącz z masą z żółtek.
5. Biszkopty zanurzaj przez krótką chwilę w naczyniu ze schłodzoną kawą.
6. Ułóż połowę biszkoptów na dnie naczynia i pokryj połową masy, następnie ułóż resztę biszkoptów i zakończ resztą masy kremowej.
7. Wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przed podaniem posyp tiramisu kakao.
Kraj
Kraj pochodzenia - Poland
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie plastik metal
Zerwij wieczko
Email kontaktowy
jakosc@pl.lactalis.com
Adres internetowy
www.galbani.pl
Wartości odżywcze
| Wartości odżywcze | Wartość odżywcza w 100 g produktu | 
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1616 kJ | 
| Wartość energetyczna | 392 kcal | 
| Tłuszcz | 40 g | 
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 27 g | 
| Węglowodany | 4,9 g | 
| - w tym cukry | 4,9 g | 
| Białko | 3,4 g | 
| Sól | 0,13 g | 
