Gellwe Babka o smaku cytrynowym mieszanka do domowego przygotowania ciasta 375 g
Udostępnij na Facebooku
1 kpl
Kod kreskowy: 5900552020639
Dodatkowe informacje
Producent
Gellwe
Naturalnie Gellwe - gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
Składniki
skrobia ziemniaczana
substancja zagęszczająca: E 466
skórka z cytryny (0,5%)
aromat
cukier
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
mąka pszenna
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję i mleko.
Marka
Gellwe
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka do domowego przygotowania ciasta.
Cechy
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
O marce
Naturalnie Gellwe - gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
Dodatkowe informacje
www.gellwe.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Pszenica - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Wysokość - 183
Szerokość - 130
Głębokość - 72
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów
Kontakt
FoodCare Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów
Dodatki
Barwniki - Nie zawiera
Przepisy
Przygotuj:
- 3 jajka,
- 100 g miękkiej margaryny lub masła,
- 100 ml mleka
Forma do pieczenia 12 cm x 25 cm
1. Przygotuj ciasto
Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, margarynę i mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min., aż do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
2. Upiecz ciasto
Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy podłużnej o dł. 25 cm. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 170°C (bez termoobiegu) przez 45-50 min. Po 15 min pieczenia natnij ciasto wzdłuż na głębokość 1 cm.
3. I gotowe!
Lekko przestudzone ciasto wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia. Babkę można udekorować Cukrem Pudrem Gellwe lub lukrem.
Pomysł na:
Babeczki cytrynowe z czekoladą
Nagrzej piekarnik do 180°C (bez termoobiegu). Na blasze do pieczenia ustaw 15 papierowych foremek. Przygotuj ciasto wg podanego powyżej sposobu, następnie dodaj kawałki czekolady i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto nakładaj do wys. 2/3 foremek. Piecz ok. 15-18 min. Upieczone babeczki pozostaw do ostygnięcia.
Słodkiego dnia :)
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 40 g.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną 72% tłuszczu i mlekiem 2% tłuszczu w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną 72% tłuszczu i mlekiem 2% tłuszczu w 1 porcji ok. 40 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1473 kJ/351 kcal | 589 kJ/140 kcal (7%*) |
Tłuszcz | 13,7 g | 5,5 g (8%*) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,4 g | 2,6 g (13%*) |
Węglowodany | 50,8 g | 20,3 g (8%*) |
w tym cukry | 28,1 g | 11,2 g (12%*) |
Białko | 6,0 g | 2,4 g (5%*) |
Sól | 1,1 g | 0,44 g (7%*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | ||
Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 40 g. |