Gellwe Ciasto czekoladowe mieszanka do wypieku 670 g

Udostępnij na Facebooku

Gellwe Ciasto czekoladowe mieszanka do wypieku 670 g
  • Gellwe Ciasto czekoladowe mieszanka do wypieku 670 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,670 kg

Kod kreskowy: 5900552076780

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Gellwe

Gellwe - naturalnie pyszne

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać mleko i soję.

Składniki

4% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany)

skrobia pszenna

1% czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu)

sól

cukier

substancja zagęszczająca (guma ksantanowa)

skrobia

mąka pszenna

aromaty

Marka

Gellwe

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka do domowego przygotowania ciasta.

Cechy

bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

z belgijską czekoladą

O marce

Gellwe - naturalnie pyszne

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!

Dodatkowe informacje

www.gellwe.pl

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Soja - Może zawierać

Mleko - Może zawierać

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Głębokość - 73

Wysokość - 216

Szerokość - 149

Rodzaj opakowania

Typ - Torba

Adres producenta

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów

Adres zwrotny

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów

Kontakt

FoodCare Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów

Dodatki

Colours - Nie zawiera

Przepisy

Przygotuj:
- 4 jajka;
- 200 g masła lub margaryny;
- 100 ml wody.

Forma do pieczenia 25 cm x 35 cm

Duuże ciasto czekoladowe
1. Przygotuj ciasto
Masło lub margarynę rozpuść i ostudź. Do wysokiego naczynia wlej 100 ml wody i ostudzony tłuszcz, dodaj 4 jajka i wymieszaj do połączenia się składników. Wsyp zawartość opakowania i całość miksuj chwilę na wolnych, następnie przez 3 - 4 minuty na najwyższych obrotach.
2. Upiecz ciasto
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Włóż do nagrzanego do 170 - 180°C piekarnika góra-dół (bez termoobiegu) i piecz przez 35 - 40 minut (do suchego patyczka).
3. I gotowe!
Upieczone ciasto wyjmij z formy po 15 min. Ciasto najlepiej pokroić po ostudzeniu.

Pomysł na: Tort Czarny Las
Przygotuj: tortownicę o średnicy 30 cm, słoik dżemu wiśniowego z kawałkami owoców (ok. 300 g), 11 śmietanki 30 % lub 36 % tłuszczu, 4 opakowania Śmietanexu Gellwe, opakowanie Cukru Wanilinowego Gellwe 30 g oraz tabliczkę czekolady gorzkiej lub deserowej.
Wykonanie: Ciasto czekoladowe przygotuj wg instrukcji na opakowaniu, przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 30 cm. Piecz w temp. 170 - 180 °c góra-dół (bez termoobiegu), przez 35 - 40 min. Wystudzone ciasto rozkrój na dwa blaty.
Przełożenie i dekorowanie: 1 l śmietanki 30 % lub 36 % ubij dodając 4 opakowania Śmietanexu oraz Cukier Wanilinowy, podziel na 2 części. Dolną część ciasta posmaruj dżemem wiśniowym, następnie rozprowadź równomiernie połowę śmietanki i przykryj drugą częścią ciasta czekoladowego.
Pozostałą, ubitą śmietanką udekoruj ciasto na wierzchu oraz na bokach. Czekoladę zetrzyj na tarce o grubych oczkach (na wiórki) i udekoruj nimi tort. Wstaw do lodówki na min. 2 godz.
Słodkiego dnia :)

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 34 porcje po ok. 30 g.

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną: w 100 gWartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną: w 1 porcji (ok. 30 g
Wartość energetyczna1533 kJ/365 kcal461 kJ/110 kcal (6%*)
Tłuszcz15 g4,5 g (6%*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone6,9 g2,1 g (11%*)
Węglowodany52,5 g15,8 g (6%*)
w tym cukry31 g9,3 g (10%*)
Białko4,2 g1,3 g (3%*)
Sól1,1 g0,33 g (6%*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Ciasto można podzielić na 34 porcje po ok. 30 g.


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.