1 szt - 0,670 kg
Kod kreskowy: 5900552076780
Dodatkowe informacje
Producent
Gellwe
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
Składniki
4% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany)
skrobia pszenna
1% czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu)
sól
cukier
substancja zagęszczająca (guma ksantanowa)
skrobia
mąka pszenna
aromaty
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać mleko i soję.
Marka
Gellwe
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka do domowego przygotowania ciasta.
Cechy
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
z belgijską czekoladą
O marce
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
Dodatkowe informacje
www.gellwe.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 149
Wysokość - 216
Głębokość - 73
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów
Kontakt
FoodCare Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów
Dodatki
Colours - Nie zawiera
Przepisy
Przygotuj:
- 4 jajka;
- 200 g masła lub margaryny;
- 100 ml wody.
Forma do pieczenia 25 cm x 35 cm
Duuże ciasto czekoladowe
1. Przygotuj ciasto
Masło lub margarynę rozpuść i ostudź. Do wysokiego naczynia wlej 100 ml wody i ostudzony tłuszcz, dodaj 4 jajka i wymieszaj do połączenia się składników. Wsyp zawartość opakowania i całość miksuj chwilę na wolnych, następnie przez 3 - 4 minuty na najwyższych obrotach.
2. Upiecz ciasto
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Włóż do nagrzanego do 170 - 180°C piekarnika góra-dół (bez termoobiegu) i piecz przez 35 - 40 minut (do suchego patyczka).
3. I gotowe!
Upieczone ciasto wyjmij z formy po 15 min. Ciasto najlepiej pokroić po ostudzeniu.
Pomysł na: Tort Czarny Las
Przygotuj: tortownicę o średnicy 30 cm, słoik dżemu wiśniowego z kawałkami owoców (ok. 300 g), 11 śmietanki 30 % lub 36 % tłuszczu, 4 opakowania Śmietanexu Gellwe, opakowanie Cukru Wanilinowego Gellwe 30 g oraz tabliczkę czekolady gorzkiej lub deserowej.
Wykonanie: Ciasto czekoladowe przygotuj wg instrukcji na opakowaniu, przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 30 cm. Piecz w temp. 170 - 180 °c góra-dół (bez termoobiegu), przez 35 - 40 min. Wystudzone ciasto rozkrój na dwa blaty.
Przełożenie i dekorowanie: 1 l śmietanki 30 % lub 36 % ubij dodając 4 opakowania Śmietanexu oraz Cukier Wanilinowy, podziel na 2 części. Dolną część ciasta posmaruj dżemem wiśniowym, następnie rozprowadź równomiernie połowę śmietanki i przykryj drugą częścią ciasta czekoladowego.
Pozostałą, ubitą śmietanką udekoruj ciasto na wierzchu oraz na bokach. Czekoladę zetrzyj na tarce o grubych oczkach (na wiórki) i udekoruj nimi tort. Wstaw do lodówki na min. 2 godz.
Słodkiego dnia :)
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Ciasto można podzielić na 34 porcje po ok. 30 g.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną: w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną: w 1 porcji (ok. 30 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1533 kJ/365 kcal | 461 kJ/110 kcal (6%*) |
Tłuszcz | 15 g | 4,5 g (6%*) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,9 g | 2,1 g (11%*) |
Węglowodany | 52,5 g | 15,8 g (6%*) |
w tym cukry | 31 g | 9,3 g (10%*) |
Białko | 4,2 g | 1,3 g (3%*) |
Sól | 1,1 g | 0,33 g (6%*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | ||
Ciasto można podzielić na 34 porcje po ok. 30 g. |