1 szt - 0,670 kg
Kod kreskowy: 5900552076780
Dodatkowe informacje
Producent
Gellwe
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać mleko i soję.
Składniki
4% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany)
skrobia pszenna
1% czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu)
sól
cukier
substancja zagęszczająca (guma ksantanowa)
skrobia
mąka pszenna
aromaty
Marka
Gellwe
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Mieszanka do domowego przygotowania ciasta.
Cechy
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego
z belgijską czekoladą
O marce
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
Dodatkowe informacje
www.gellwe.pl
Zalecenia dla alergików
Pszenica - Zawiera
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 73
Wysokość - 216
Szerokość - 149
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów
Kontakt
FoodCare Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów
Dodatki
Colours - Nie zawiera
Przepisy
Przygotuj:
- 4 jajka;
- 200 g masła lub margaryny;
- 100 ml wody.
Forma do pieczenia 25 cm x 35 cm
Duuże ciasto czekoladowe
1. Przygotuj ciasto
Masło lub margarynę rozpuść i ostudź. Do wysokiego naczynia wlej 100 ml wody i ostudzony tłuszcz, dodaj 4 jajka i wymieszaj do połączenia się składników. Wsyp zawartość opakowania i całość miksuj chwilę na wolnych, następnie przez 3 - 4 minuty na najwyższych obrotach.
2. Upiecz ciasto
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Włóż do nagrzanego do 170 - 180°C piekarnika góra-dół (bez termoobiegu) i piecz przez 35 - 40 minut (do suchego patyczka).
3. I gotowe!
Upieczone ciasto wyjmij z formy po 15 min. Ciasto najlepiej pokroić po ostudzeniu.
Pomysł na: Tort Czarny Las
Przygotuj: tortownicę o średnicy 30 cm, słoik dżemu wiśniowego z kawałkami owoców (ok. 300 g), 11 śmietanki 30 % lub 36 % tłuszczu, 4 opakowania Śmietanexu Gellwe, opakowanie Cukru Wanilinowego Gellwe 30 g oraz tabliczkę czekolady gorzkiej lub deserowej.
Wykonanie: Ciasto czekoladowe przygotuj wg instrukcji na opakowaniu, przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 30 cm. Piecz w temp. 170 - 180 °c góra-dół (bez termoobiegu), przez 35 - 40 min. Wystudzone ciasto rozkrój na dwa blaty.
Przełożenie i dekorowanie: 1 l śmietanki 30 % lub 36 % ubij dodając 4 opakowania Śmietanexu oraz Cukier Wanilinowy, podziel na 2 części. Dolną część ciasta posmaruj dżemem wiśniowym, następnie rozprowadź równomiernie połowę śmietanki i przykryj drugą częścią ciasta czekoladowego.
Pozostałą, ubitą śmietanką udekoruj ciasto na wierzchu oraz na bokach. Czekoladę zetrzyj na tarce o grubych oczkach (na wiórki) i udekoruj nimi tort. Wstaw do lodówki na min. 2 godz.
Słodkiego dnia :)
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Ciasto można podzielić na 34 porcje po ok. 30 g.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną: w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną: w 1 porcji (ok. 30 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1533 kJ/365 kcal | 461 kJ/110 kcal (6%*) |
Tłuszcz | 15 g | 4,5 g (6%*) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,9 g | 2,1 g (11%*) |
Węglowodany | 52,5 g | 15,8 g (6%*) |
w tym cukry | 31 g | 9,3 g (10%*) |
Białko | 4,2 g | 1,3 g (3%*) |
Sól | 1,1 g | 0,33 g (6%*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) | ||
Ciasto można podzielić na 34 porcje po ok. 30 g. |