Gellwe Ciasto czekoladowe mieszanka do wypieku 670 g

Udostępnij na Facebooku

Gellwe Ciasto czekoladowe mieszanka do wypieku 670 g
  • Gellwe Ciasto czekoladowe mieszanka do wypieku 670 g
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt - 0,670 kg

Kod kreskowy: 5900552076780

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Gellwe

Gellwe - naturalnie pyszne

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!

Składniki

proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany)

skrobia pszenna

1% czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu)

4% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

sól

cukier

substancja zagęszczająca (guma ksantanowa)

skrobia

mąka pszenna

aromaty

Tekst dotyczący alergenów

Może zawierać mleko i soję.

Marka

Gellwe

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka do domowego przygotowania ciasta.

Cechy

bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

z belgijską czekoladą

O marce

Gellwe - naturalnie pyszne

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!

Dodatkowe informacje

www.gellwe.pl

Zalecenia dla alergików

Pszenica - Zawiera

Mleko - Może zawierać

Soja - Może zawierać

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Jednostka sprzedażowa

Głębokość - 73

Wysokość - 216

Szerokość - 149

Rodzaj opakowania

Typ - Torebka

Adres producenta

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów

Adres zwrotny

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów

Kontakt

FoodCare Sp. z o.o.

Adres kontaktowy

ul. Spokojna 4,
32-080 Zabierzów

Dodatki

Barwniki - Nie zawiera

Przepisy

Przygotuj:
- 4 jajka;
- 200 g masła lub margaryny;
- 100 ml wody.

Forma do pieczenia 25 cm x 35 cm

Duuże ciasto czekoladowe
1. Przygotuj ciasto
Masło lub margarynę rozpuść i ostudź. Do wysokiego naczynia wlej 100 ml wody i ostudzony tłuszcz, dodaj 4 jajka i wymieszaj do połączenia się składników. Wsyp zawartość opakowania i całość miksuj chwilę na wolnych, następnie przez 3 - 4 minuty na najwyższych obrotach.
2. Upiecz ciasto
Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Włóż do nagrzanego do 170 - 180°C piekarnika góra-dół (bez termoobiegu) i piecz przez 35 - 40 minut (do suchego patyczka).
3. I gotowe!
Upieczone ciasto wyjmij z formy po 15 min. Ciasto najlepiej pokroić po ostudzeniu.

Pomysł na: Tort Czarny Las
Przygotuj: tortownicę o średnicy 30 cm, słoik dżemu wiśniowego z kawałkami owoców (ok. 300 g), 11 śmietanki 30 % lub 36 % tłuszczu, 4 opakowania Śmietanexu Gellwe, opakowanie Cukru Wanilinowego Gellwe 30 g oraz tabliczkę czekolady gorzkiej lub deserowej.
Wykonanie: Ciasto czekoladowe przygotuj wg instrukcji na opakowaniu, przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 30 cm. Piecz w temp. 170 - 180 °c góra-dół (bez termoobiegu), przez 35 - 40 min. Wystudzone ciasto rozkrój na dwa blaty.
Przełożenie i dekorowanie: 1 l śmietanki 30 % lub 36 % ubij dodając 4 opakowania Śmietanexu oraz Cukier Wanilinowy, podziel na 2 części. Dolną część ciasta posmaruj dżemem wiśniowym, następnie rozprowadź równomiernie połowę śmietanki i przykryj drugą częścią ciasta czekoladowego.
Pozostałą, ubitą śmietanką udekoruj ciasto na wierzchu oraz na bokach. Czekoladę zetrzyj na tarce o grubych oczkach (na wiórki) i udekoruj nimi tort. Wstaw do lodówki na min. 2 godz.
Słodkiego dnia :)

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 34 porcje po ok. 30 g.

Wartości odżywcze

Wartości odżywczeWartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną: w 100 gWartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną: w 1 porcji (ok. 30 g
Wartość energetyczna1533 kJ/365 kcal461 kJ/110 kcal (6%*)
Tłuszcz15 g4,5 g (6%*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone6,9 g2,1 g (11%*)
Węglowodany52,5 g15,8 g (6%*)
w tym cukry31 g9,3 g (10%*)
Białko4,2 g1,3 g (3%*)
Sól1,1 g0,33 g (6%*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Ciasto można podzielić na 34 porcje po ok. 30 g.


Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.