Gellwe Kwasek cytrynowy 20 g
Udostępnij na FacebookuZastosowanie kwasku cytrynowego: - Idealny do zakwaszania różnego rodzaju zup oraz sałatek warzywnych, buraczków i kapusty; - Doskonały do przygotowywania marynat mięsnych, sosów i dressingów; - Dodany do owoców i warzyw, zarówno świeżych jak i mrożonych, zapobiega ich ciemnieniu; - Polecany do wody mineralnej, herbaty lub lemoniady.
1 szt - 0,020 kg
Kod kreskowy: 5900552000419
Dodatkowe informacje
Producent
Gellwe
Gellwe - naturalnie pyszne
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję, mleko i zboża zawierające gluten.
Marka
Gellwe
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Kwas cytrynowy E 330 do celów spożywczych.
Cechy
niezbędny w każdej kuchni
Opis produktu
Zastosowanie kwasku cytrynowego:
- Idealny do zakwaszania różnego rodzaju zup oraz sałatek warzywnych, buraczków i kapusty;
- Doskonały do przygotowywania marynat mięsnych, sosów i dressingów;
- Dodany do owoców i warzyw, zarówno świeżych jak i mrożonych, zapobiega ich ciemnieniu;
- Polecany do wody mineralnej, herbaty lub lemoniady.
O marce
Gellwe - naturalnie pyszne
Zalecenia dla alergików
Mleko - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Głębokość - 7
Szerokość - 86
Wysokość - 117
Rodzaj opakowania
Typ - Saszetka
Adres producenta
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Kontakt
FoodCare Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przepisy
Pomysł na:
Surówkę z czerwonej kapusty
Przygotuj: 0,7 kg czerwonej kapusty, 250-300 g marchewki, 2 małe jabłka, 2 łyżki oleju , 3/4 łyżki cukru, 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego, sól do smaku.
Sposób przygotowania: Warzywa oraz jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Przełóż do miski, dodaj olej, cukier, kwasek i wymieszaj. Dopraw solą do smaku. Ugnieć i zostaw na kwadrans, aby smaki się wymieszały.
Smacznego :)