1 szt - 0,193 kg
Kod kreskowy: 5900552082101
Dodatkowe informacje
Producent
Gellwe
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Składniki
aromaty (zawierają mleko)
barwniki: karmin, błękit brylantowy
żelatyna
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
syrop glukozowy
cukier
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
serwatka w proszku (z mleka)
białka mleka
skrobie (skrobia ziemniaczana, skrobia pszenna)
oleje roślinne całkowicie utwardzone (palmowy i kokosowy)
koncentrat soku borówkowego w proszku
Tekst dotyczący alergenów
Może zawierać soję.
Marka
Gellwe
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sernik smak borówkowy. Mieszanka do domowego przygotowania sernika.
Cechy
na zimno
O marce
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Dodatkowe informacje
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
Zalecenia dla alergików
Soja - Może zawierać
Mleko - Zawiera
Pszenica - Zawiera
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Jednostka sprzedażowa
Szerokość - 108
Głębokość - 50
Wysokość - 221
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Food Care Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Adres zwrotny
Food Care Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Kontakt
Food Care Sp. z o.o.
Adres kontaktowy
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
Przepisy
Sernik klasyczny
Do sernika:
- 600 ml mleka w temp. pokojowej (ok. 2½ szklanki)
Do dekoracji:
- okrągłe biszkopty;
- galaretka Gellwe o smaku borówkowym;
- borówki świeże lub mrożone.
1. Przygotuj sernik
Do wysokiego naczynia wlej mleko i wsyp zawartość opakowania. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez około 5 minut.
2. Przełóż masę
Masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm, uprzednio wyłożonej biszkoptami. Wstaw do lodówki na około 1 godzinę.
3. I gotowe!
Udekoruj owocami i zalej lekko tężejącą galaretką. Ponownie włóż do lodówki do czasu zżelowania galaretki.
Uwaga: Owoce mrożone - nie rozmrażaj!!! Ułóż je na serniku bezpośrednio przed wylaniem galaretki.
Sernik wzbogacony
- 500 ml mleka;
- 2 serki homogenizowane naturalne (po 150 g);
- okrągłe biszkopty;
- galaretka Gellwe o smaku borówkowym;
- borówki świeże lub mrożone.
Przygotuj sernik
Do wysokiego naczynia wlej mleko i wsyp zawartość opakowania. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez 2-3 minuty. Następnie dodaj serki homogenizowane i miksuj jeszcze przez około 2 minuty. Masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm, uprzednio wyłożonej biszkoptami. Wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Sernik udekoruj owocami i zalej lekko tężejącą galaretką. Ponownie wstaw do lodówki do zżelowania galaretki.
Słodkiego dnia :)
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć
Ciasto można podzielić na 12 porcji po ok. 67 g.
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %, bez galaretki, biszkoptów i owoców: w 100 g | Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %, bez galaretki, biszkoptów i owoców: w 1 porcji (ok. 67 g) |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 612 kJ / 145 kcal | 410 kJ / 97 kcal (5 %*) |
Tłuszcz | 3,9 g | 2,6 g (4 %*) |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,2 g | 2,2 g (11 %*) |
Węglowodany | 22 g | 15 g (6 %*) |
w tym cukry | 18 g | 12 g (13 %*) |
Białko | 4,8 g | 3,2 g (6 %*) |
Sól | 0,24 g | 0,16 g (3 %*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||
Ciasto można podzielić na 12 porcji po ok. 67 g. |