Gratka Napój mleczny o smaku jagodowym 170g
Udostępnij na FacebookuNapój mleczny o smaku jagodowym z żywymi kulturami bakterii jogurtowych
1 szt - 0,170 kg
Kod kreskowy: 5900643043189
Dodatkowe informacje
Producent
Opis marketingowy
Napój mleczny o smaku jagodowym z żywymi kulturami bakterii jogurtowych
Składniki
mleko 41 %, serwatka odtworzona (z mleka),
woda, cukier, przecier jagodowy 1,3 %, skrobia modyfikowana,
przecier z borówki amerykańskiej 0,06 %, koncentrat z marchwi
i jagód, aromat naturalny, żywe kultury bakterii jogurtowych
Sposób przechowywania
przechowywać w warunkach chłodniczych
Temperatura przechowywania min - max
2 - 6 °C
Nazwa producenta
Danone
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | |
---|---|
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) | 0,06 g |
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 1,6 g |
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) | 11,2 g |
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g) | 12,2 g |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,5 g |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g) | 0,8 g |
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce | 266 kJ/100g |
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce | 63 kcal/100g |
W porcji 170 g | |
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) | 443 kJ |
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) | 107 kcal |
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) | 1,4 g |
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) | 0,9 g |
Zawartość węglowodanów w porcji | 20,8 g |
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) | 19,1 g |
Zawartość białek w porcji (ogólnie) | 2,7 g |
Zawartość soli w porcji (ogólnie) | 0,11 g |
% RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna kcal (energia) | 5 %RWS |
Wartość energetyczna kJ | 5 %RWS |
Zawartość tłuszczów (ogólnie) | 2 %RWS |
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) | 4 %RWS |
Zawartość węglowodanów (ogólnie) | 8 %RWS |
Zawartość węglowodanów (cukry) | 21 %RWS |
Zawartość białek (ogólnie) | 5 %RWS |
Zawartość soli (ogólnie) | 1 %RWS |