1 szt - 0,450 kg
Kod kreskowy: 5900477003137
Dodatkowe informacje
Producent
Hortex
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
Hortex Grochówka
Hortex Mieszanka 7-składnikowa
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
warzywa w zmiennych proporcjach: ogórki kwaszone 40 % (ogórki, sól, przyprawy zawierające gorczycę), ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, koper 3 %
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zupa ogórkowa z koperkiem. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa kalafiorowa z koperkiem
Hortex Grochówka
Hortex Mieszanka 7-składnikowa
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Gorczyca - Zawiera
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Seler - Zawiera
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura/okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Adres kontaktowy
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Kontakt
Polski Ogród sp. z o.o.
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Głębokość na półce - 30
Waga od dostawcy
Waga brutto - 476
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Szerokość - 235
Głębokość - 30
Wysokość - 210
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Mus z zupy ogórkowej z wędzonym pstrągiem
Składniki:
- Zupa ogórkowa Hortex - 1 opakowanie
- 150 g wędzonego fileta z pstrąga
- 2 awokado
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka majonezu
- kilka łyżeczek crème fraîche albo śmietanki 36 %
- 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu
- sól i pieprz
Gotowe w 30 minut
Przygotowanie:
W garnku rozgrzej masło i podsmaż na nim zupę ogórkową. Następnie wlej trochę wody i pod przykryciem duś warzywa do miękkości. Ostudź. Do garnka dodaj pokrojone w kostkę awokado, zmiksuj na gładki mus, dodając sok z cytryny, śmietanę, majonez, sól i pieprz. Gotowy mus przelej do pucharków i schłodź w lodówce. Podawaj z łyżeczką crème fraîche, kawałkami wędzonego pstrąga i posypane zielonym pieprzem.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 165 kJ / 39 kcal |
Tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 7,4 g |
w tym cukry | 1,6 g |
Błonnik | 1,5 g |
Białko | 1,4 g |
Sól | 0,74 g |