1 szt - 0,450 kg
Kod kreskowy: 5900477019503
Dodatkowe informacje
Producent
Hortex
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Marchewka mini
Hortex Zupa grzybowa
Hortex Szpinak liście
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Składniki
warzywa w zmiennych proporcjach: fasola szparagowa żółta 56 %, ziemniaki, marchew, pietruszka
Marka
Hortex
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Zupa z fasolką szparagową żółtą. Mieszanka warzywna. Produkt głęboko mrożony.
Cechy
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
O marce
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Marchewka mini
Hortex Zupa grzybowa
Hortex Szpinak liście
Dodatkowe informacje
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Zalecenia dla alergików
Zboża zawierające gluten - Może zawierać
Soja - Może zawierać
Mleko - Może zawierać
Jaja - Może zawierać
Gorczyca - Może zawierać
Seler - Może zawierać
Przygotowanie i stosowanie
Spożywać po obróbce termicznej
Przechowywanie
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Rodzaj opakowania
Typ - Torba
Adres producenta
Polski Ogród Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 181 B
02-222 Warszawa
Adres zwrotny
Polski Ogród Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 181 B
02-222 Warszawa
Adres kontaktowy
Al. Jerozolimskie 181 B
02-222 Warszawa
Kontakt
Polski Ogród Sp. z o.o.
Oświadczenia żywieniowe
wysoka zawartość błonnika
Wymiary od dostawcy
Szerokość na półce - 235
Wysokość na półce - 210
Głębokość na półce - 30
Waga od dostawcy
Waga brutto - 477
Jednostka sprzedażowa - od dostawcy
Głębokość - 30
Wysokość - 210
Szerokość - 235
Przepisy
Kulinarne inspiracje Hortex
Żółte curry z zupą z fasolką szparagową i ryżem
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1 opakowanie Zupy z fasolką szparagową Hortex
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki trawy cytrynowej
- 400 ml mleczka kokosowego
- 3 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki żółtej pasty curry
- 200 g ryżu jaśminowego
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 łyżeczka sezamu
- 2 limonki do podania
Gotowe w 40 minut
Przygotowanie:
Na głębokiej patelni podsmażamy na oleju sezamowym cebulę oraz czosnek, następnie dodajemy zupę z fasolką, pastę curry i trawę cytrynową. Zalewamy mleczkiem kokosowym i 200 ml wody, gotujemy pod przykryciem na małym ogniu 30 minut od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie gotujemy ryż zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Żółte curry podajemy z ryżem jaśminowym, ćwiartkami limonek, posypane sezamem i świeżym szczypiorkiem.
Rodzaj materiału opakowania
Oznaczenie materiału - 4 - LDPE
Recykling - pozostały tekst
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Opakowanie logistyczne
GTIN - 05900477019510
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze | Wartość odżywcza 100 g produktu |
---|---|
Wartość energetyczna | 176 kJ / 42 kcal |
Tłuszcz | < 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | < 0,1 g |
Węglowodany | 6,6 g |
w tym cukry | 1,4 g |
Błonnik | 3,0 g |
Białko | 1,9 g |
Sól | 0,04 g |