Jaja przepiórcze 18 sztuk

Udostępnij na Facebooku

Jaja przepiórcze 18 sztuk
  • Jaja przepiórcze 18 sztuk
Produkt chwilowo niedostępny

1 szt
Kod kreskowy: 5906775332153

Dodatkowe informacje
Moje tagi: Dodaj tag

Producent

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Jaja przepiórcze

Cechy

Laur Konsumenta 2013

Jakość Roku Złoto

Adres firmy

Włostowa 109D
48-317 Korfantów

Nazwa firmy

Polskie Fermy Grupa Producentów Sp. z o.o.

Przechowywanie

Jaja po zakupie należy przechowywać w temperaturze chłodziarki.

Przepisy

Jaja przepiórcze w cieście francuskim
15 jajek przepiórczych
Opakowanie ciasta francuskiego XXL
350 g pieczarek
cebula
natka pietruszki
łyżka masła
sól

Jajka przepiórcze gotujemy na twardo.
W tym celu umieszczamy je w garnku z zimną wodą i gotujemy 3 minuty od momentu wrzenia. W tym samym czasie obieramy cebulę i kroimy w bardzo drobną kostkę. Pieczarki myjemy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy nieco tłuszczu i smażymy cebulę. Kiedy cebula się zarumieni dodajemy pieczarki. Ugotowane jajka delikatnie obieramy ze skorupek. Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i wałkujemy. Kroimy na piętnaście kwadratów tej samej wielkości. Nakładamy na nie powstały farsz pieczarkowy. Na jego środku układamy i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Zamykamy ciasto francuskie w kieszonki mocno zakręcając brzegi by w trakcie pieczenia ciasto się nie rozwinęło. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. na jakieś 15 minut, w zależności od ciasta.

Faszerowane jaja przepiórcze
12 jajek przepiórczych
80 g tuńczyka w oliwie (1/2 puszki)
2 łyżki kaparów + ew. do dekoracji
1-2 łyżki majonezu
sól
pieprz

Kapary namoczyć. Jeśli są z oliwy lub oleju, pominąć ten punkt.
Jajka ugotować na twardo (zalać wrzątkiem i od chwili zagotowania wody, gotować 3 minuty). Obrać, przekroić wzdłuż i wyjąć ostrożnie żółtka. Połączyć je z tuńczykiem, majonezem i drobno posiekanymi kaparami. Doprawić solą i pieprzem. Białka nadziać pastą.

Rodzaj opakowania

Typ - Opakowanie plastikowe

Recykling - pozostały tekst

Opakowanie podlega recyklingowi

Jednostka sprzedażowa

Wysokość - 159

Szerokość - 149

Głębokość - 37

Adres producenta

Polskie Fermy Grupa Producentów Sp. z o.o.
Włostowa 109D
48-317 Korfantów

Telefon kontaktowy

+48774023360

Adres zwrotny

Polskie Fermy Grupa Producentów Sp. z o.o.
Włostowa 109D
48-317 Korfantów
tel./fax: +48 77 402 33 60
www.polskiefermy.pl

Numer fax

48774023360

Adres internetowy

www.polskiefermy.pl



Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Supermarket internetowy Piotr i Paweł

Wygodne zakupy online

Supermarket internetowy Piotr i Paweł to miejsce na udane zakupy w Internecie. Jesteśmy już w całej Polsce. Nasz internetowy sklep spożywczy to przyjemność z e-zakupów. W naszej ofercie: Pieczywo, Warzywa i Owoce, Nabiał, Sery, Wędliny i Mięso, Ryby, Mrożonki, Kawy i Herbaty, Przetwory i Przyprawy, Słodycze, Napoje. Piotr i Paweł – Zakupy przez Internet. Życzymy udanych zakupów. Supermarket online - Zapraszamy.